Ttela

Morddömd släp

STOCKHOLM: FRISLÄPPTE MANNEN: ”DET ÄR JÄTTESKÖNT”

-

För åtta år sedan dömdes han till 15 års fängelse för mord. Nu har 62-åringen släppts fri i väntan på dom, efter att han beviljats resning av Högsta domstolen och en ny prövning av fallet. – Jag har vetat från början att sanningen kommer att komma fram, sade mannen när han släpptes ur häktet.

Mannen var märkbart tagen när han mötte pressuppbå­det som samlats utanför Kronobergs­häktet i centrala Stockholm. Han säger att han nu ska ”koppla av och ta det lugnt”.

– Jag hoppas att rätten har förstått att domen från början var fel, säger han.

HANS ADVOKAT Marko Tuhkanen var nöjd.

– Det känns helt underbart för mig, så jag kan bara föreställa mig hur det känns för min klient. Det har varit en lång resa och äntligen har rättvisa skipats, det är en mycket stor dag för min klient och inte minst för mig, säger Tuhkanen till TT.

SVEA HOVRÄTT SKRIVER i sitt beslut att ”vidare verkställi­ghet av den påföljd som X (mannens namn) dömts till genom Svea hovrätts dom den 21 oktober 2010 ej får äga rum”.

Den tidigare domen gjorde gällande att 62-åringen hade dränkt en man i 70-årsåldern i ett badkar i en lägenhet i Solna. 62-åringen har hela tiden nekat och ansökt om resning två gånger. I våras beviljade Högsta domstolen prövningst­illstånd. Och nu, efter en ny prövning i Svea hovrätt, står det klart att mannen släpps på fri fot i väntan på nya domen.

MARKO TUHKANEN SÄGER att de nu ska ta det lugnt i väntan på domen, och att han känner sig säker på att hans klient kommer att frikännas. Vad har varit svårast i processen?

– Svårast är att komma igenom

 ??  ?? MÄRKBART TAGEN. Många medier var på plats när mannen släpptes ut från Kronobergs­häktet.
MÄRKBART TAGEN. Många medier var på plats när mannen släpptes ut från Kronobergs­häktet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden