Ttela

”Chippen” är klar för ny klubb – i division 5

- TT

För tre år sedan lade Christian ”Chippen” Wilhelmsso­n, 38, fotbollssk­orna på hyllan efter en lång karriär som bland annat innehöll 79 landskampe­r. Men nu blir det comeback – och det är tack vare Sven-göran Eriksson.

I dag ska ”Chippen” spela med Torsby IF som möter Töcksfors – i division 5.

– Det här ska bli riktigt spännande för så här långt nere i seriesyste­met har jag aldrig spelat förut, säger ”Chippen”, till Nya Wermlands-tidnigen (NWT). Det ska bli en upplevelse och jag ser verkligen fram mot matchen. Det ska bli hur kul som helst...

Spelarens fru Oksana kommer från Sunne och familjen befinner sig just nu i Värmland. Något Torsbysone­n Sven-göran Eriksson fick nys om – och kunde förmedla kontakt till klubben.

Stjärnträn­aren ”Svennis” är riktigt nöjd med sitt ”fynd”:

– Jag har sett ”Chippens” träningar med Torsby och det är absolut ingen fara på taket. Han ser ut att var i riktigt bra slag och det ska bli oerhört intressant att se honom på Björnevi i morgon, säger han.

Christian Wilhelmsso­n bor i vanliga fall i Dubai. Det är oklart hur länge han stannar i Värmland – och i Torsby IF.

– Semestern börjar lida mot sitt slut och nu tar jag bara en dag i taget, säger ”Chippen”. Klart är bara att jag ska spela i morgon sedan får vi se hur det blir framöver. Men jag kommer självklart att hålla alla dörrar öppna för Torsby.

 ?? Bild: ADAM IHSE ?? SPELAR IGEN. Christian Wilhelmsso­n gör comeback – i division 5. Arkivbild.
Bild: ADAM IHSE SPELAR IGEN. Christian Wilhelmsso­n gör comeback – i division 5. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden