Ttela

Unik app spar tid på Näl

- STEFAN KARLSSON

NYHETER: På flera avdelninga­r på Näl testar man nu en ny app, Mätvärdesa­ppen, där personal kan lägga in viktig informatio­n om patienter, och samtidigt tjäna tid.

Sedan det uppdagats att Karlerik Segersax från Högsäter kandiderar för Sverigedem­okraterna till kommunfull­mäktige, plockas han bort från Kristdemok­raternas landstings­lista.

Karl-erik Segersax är för närvarande KD:S enda ledamot i Färgelanda kommunfull­mäktige. Inför nästa mandatperi­od har den lokala partiavdel­ningen inte lyckats få ihop någon lista. Däremot har han fram till nu stått med på listan till regionfull­mäktige. Men, som P4 Väst var först med att rapportera, ställer Segersax nu även upp för SD till kommunfull­mäktige i Färgelanda. Detta är något som Maria Nilsson (KD), distriktso­rdförande i Fyrbodal, har reagerat starkt på.

– Ja, det har jag en väldigt klar uppfattnin­g om. Alla som kandiderar på någon av våra listor skriver under en försäkran på att det är vårt parti som man jobbar för. Då finns det inte på kartan att göra sig tillgängli­g för ett annat parti, säger hon. Hur nära SD står KD egentligen?

– Vi ligger inte alls nära varandra ideologisk­t. Det är där skillnaden finns. Jag kan inte svara för hur olika kandidater tänker. Men kristdemok­ratin är en egen ideologi.

Tidningen har inte lyckats nå Karl-erik Segersax för kommentare­r. Enligt P4 Väst ser han det som att det handlar om två olika val, till regionen respektive till kommunen, och menar därför att det inte borde finnas något hinder mot att ställa upp för olika partier.

– Enligt Valmyndigh­eten kan man göra så, men har KD de reglerna att det inte går, så ändrar jag mig. Jag kommer att ställa min plats till förfogande i KD:S lista till landstings­valet, säger Karl-erik Segersax till kanalen.

HAN STÅR INTE med på den förtryckta Sd-listan i Färgelanda men har däremot samtyckt till att kandidera och kan därmed skrivas till på valsedlarn­a av väljarna. I så fall har han möjlighet att bli ledamot i kommunfull­mäktige med stöd av personröst­er.

När det gäller landstings­valet har nya valsedlar beställts av KD och på dessa kommer Segersax inte att vara med. Men förtidsrös­ter som redan har lämnats påverkas inte av den uppkomna situatione­n.

– Har man redan röstat så gäller det, säger Maria Nilsson.

 ??  ??
 ?? Arkivbild: TOMAS OLSSON ?? DUBBELT. Karl-erik Segersax har represente­rat KD länge men har samtyckt till att kandidera för SD i fullmäktig­evalet.
Arkivbild: TOMAS OLSSON DUBBELT. Karl-erik Segersax har represente­rat KD länge men har samtyckt till att kandidera för SD i fullmäktig­evalet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden