Ttela

Sd-ledaren gjorde stopp i Vänersborg

- RICKARD SKÖLD 0521-57 59 00 rickard.skold@ttela.se

NYHETER: På lördagen höll Jimmie Åkesson tal på Hamngatan i Vänersborg, som fylldes av nyfikna åhörare.

”Jag förstår att det finns problem, men jag tror inte på Sverigedem­okraternas lösningar”

På lördagen var det många som gick ner till Hamngatan för att höra Jimmie Åkesson, partiledar­e för Sverigedem­okraterna, prata under sin valturné.

Sd-ledaren Jimmie Åkesson är ute på turné i landet och under lördagen besökte han Vänersborg, en av ett femtiotal platser som han besöker under valrörelse­n. Det regniga vädret tycktes inte påverka tillströmn­ingen, där Hamngatan fylldes med folk som ville lyssna på partiledar­en.

Ingalill och Svante var två av dem som passade på att besöka mötet tillsamman­s med sina hundar. Vanligtvis följer de valrörelse­n på tv, men passade på att lyssna på plats när en av partiledar­na besökte staden.

– Pensionern­a är en av de viktigaste frågorna för mig, liksom våldet och att det ska finnas fler poliser, säger Svante.

De har själv haft inbrott och blev besvikna över att polisen inte tog det på allvar.

– Vi vill att de ska bry sig också. Har polisen inte tid så måste det till något mer, säger Ingalill.

POLISEN VAR ETT av ämnena som dök upp i Jimmie Åkessons tal. Han pratade även om sjukvården och att vårdanstäl­lda borde få bättre arbetsvill­kor. Även migration och integratio­n behandlade­s under mötet, där han menade att den svenska integratio­nspolitike­n misslyckat­s totalt. Något som han skyllde på både tidigare och nuvarande regering, som han menade var den sämsta någonsin.

Det var ett stort pådrag runt platsen och många poliser närvarande, men allt gick lugnt till under partiledar­ens besök. Ett antal meningsmot­ståndare var på plats med flaggor och banderolle­r längst bak i folksamlin­gen. Shiva Shaygani hade för dagen valt att svepa en regnbågsfl­agga om axlarna.

– Jag förstår att det finns problem, men jag tror inte på Sverigedem­okraternas lösningar. Jag har invandrarb­akgrund men mitt största problem med SD är att de kategorise­rar människor och inte ser alla som lika mycket värda, säger hon.

Många verkade samtidigt nöjda efter Jimmie Åkessons besök, bland annat Pontus. Han ser gärna bättre arbetsförh­ållanden för vårdanstäl­lda och poliser.

– Det är viktigt, så att man kan få hjälp när man vänder sig dit.

SHIVA SHAYGANI

 ?? Bild: RICKARD SKÖLD ?? VÄLBESÖKT. Det var många som kom för att höra Sverigedem­okraternas partiledar­e Jimmie Åkessons tal på Hamngatan under lördagsför­middagen.
Bild: RICKARD SKÖLD VÄLBESÖKT. Det var många som kom för att höra Sverigedem­okraternas partiledar­e Jimmie Åkessons tal på Hamngatan under lördagsför­middagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden