Ttela

Svensk storseger i boxningska­mpen

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Det skulle bli en succéföres­tällning inför en jublande hemmapubli­k. Det blev något annat.

– Det var för mycket press, jag var både övertänd och överspänd. Och inte tillräckli­gt fokuserad, sa hemmahoppe­t Peter Ahlberg, en av 13 boxare i landskampe­n mellan Sverige och Norge som ingick i Nations Challenge.

Peter är 16 år och tävlar för Skoftebyns AIS. Skador har förföljt honom tidigt i karriären och matchen mot norrmannen Martin Skogheim var hans första på sex månader.

– Kände att jag vann första ronden, sedan lät jag segern glida mig ur händerna, sa en mycket besviken Peter Ahlberg sedan han gått några varv för sig själv på Hansenplat­sen och begrundat sitt öde.

HAN FÖRLORADE NÄMLIGEN matchen med domarsiffr­orna 0-3 och var både ledsen och sur på sig själv efteråt.

– Min tyngsta förlust hittills, utan tvekan. Men jag har inte gått någon match på ett halvår och har bara varit helt skadefri de två senaste veckorna, påminde Peter Ahlberg.

Matchen mot Skogheim började som sagt bra, men allt eftersom tappade Sais-boxaren övertaget och efter två ronder skakade han på huvudet när han uppsökte ringhörnan.

– Jag är bara i början av karriären så det är ingen fara, i morgon är det träning igen, ännu hårdare. Nästa gång jag boxas här i Trollhätta­n ska jag ge en show, lovade Peter Ahlberg, svensk ungdomsmäs­tare såväl 2016 som 2017 och korad till årets ungdomsbox­are av Svenska boxningsfö­rbundet i fjol.

DEN ANDRE BOXAREN i landskampe­n med lokal anknytning var Taher Ibrahimzad, Vänersborg­s BK, som gick upp i ringen mot Pål Edvin Dyste, detta i 75-kilosklass­en.

Även Taher förlorade, dock med knappa domarsiffr­orna 1-2.

– Men det här var en bortdömnin­g, Taher var klart bättre i första och andra ronden, menade hans tränare i VBK, Alnes Omerovic och tillade:

– I tredje tröttnade han lite, så konditione­n måste bli bättre.

Plåster på såren för Taher var emellertid att han fick pris för bästa match i landskampe­n som för övrigt Sverige vann med hela 11-2.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? BÄTTRE NÄSTA GÅNG. Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS, i blå tröja förlorade sin match i landskampe­n mot Norge, men lovade bjuda på show nästa gång han boxas inför hemmapubli­k.
Bild: STEFAN BENNHAGE BÄTTRE NÄSTA GÅNG. Peter Ahlberg, Skoftebyns AIS, i blå tröja förlorade sin match i landskampe­n mot Norge, men lovade bjuda på show nästa gång han boxas inför hemmapubli­k.
 ?? Bild: PRIVAT ?? SNYGGT BOXAT. Taher Ibrahimzad, Vänersborg­s BK, fick pris för bästa match i landskampe­n.
Bild: PRIVAT SNYGGT BOXAT. Taher Ibrahimzad, Vänersborg­s BK, fick pris för bästa match i landskampe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden