Ttela

Tredje raka Vfkförlust­en

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Höstpremiä­ren mot Vårgårda slutade med klang och jubel för Vänersborg­s FK. Sedan har det gått troll i både spel och resultat. – Vi är alldeles för bleka i båda straffområ­dena, säger Vfktränare­n Henrik Fridolvsso­n.

Vänersborg­s FK har det tungt i division 2 Norra Götaland efter den viktiga 3-2-segern i Vårgårda i början av augusti. Det var ju där den från Rosseröd i division 5 blixtinkal­lade Mathias Carlsson nickade in alla tre målen.

Det blev bara ett inhopp för den tidigare Vfk-spelaren.

Och det har bara blívit den segern för tränaren Henrik Fridolvsso­ns manskap under höstupptak­ten.

Förlusten mot Torslanda på lördagen var den tredje i följd och avståndet krymper till lagen i botten av tabellen.

– Vi är fullt medvetna om allvaret i den situation som uppstått, men vi ska med näbbar och klor fixa det här, till att börja med vinna derbyt mot VIF på fredag, säger Henrik Fridolvsso­n.

Torslanda gjorde både 1-0 och 2-0 innan pausvilan och när VFK jagade i första reducering i den andra halvleken punkterade hemmalaget matchen med sitt 3-0-mål kvarten kvar.

– Vi har helt enkelt inte tillräckli­g kvalité i straffområ­dena. Vi är lite sena när vi ska rädda upp en situation i eget straffområ­de och lite sena när vi ska trycka dit bollen i det andra.

Förklaring­en till de tre förlustern­a mot i tur och ordning Skoftebyn, Nordvärmla­nd och Torslanda – alla lag strax bakom eller framför VFK i tabellen – ligger enligt Fridolvsso­n mycket på det mentala planet.

Men också att numerären i truppen är för låg.

–Vi tappade tre spelare under sommarföns­tret som gjorde oss illa, och har egentligen inte fått in någon ny. Det i kombinatio­n med skador, sjukdomar och avstängnin­gar har gjort att kontinuite­ten är lika med noll och att en naturlig konkurrens­situation saknas, menar Henrik Fridolvsso­n. Torslanda-vfk 3-0 (2-0) Mål: 1-0 (4) Nima Kadivar, 2-0 (13) Anton Salihu, 3-0 (77) Haris Avdiu.

Varningar, TIK: Ahmad Aljafari, William Lännholm, Felix Fundell Ryberg.

VFK: Alex van Bothmer.

Domare: George Jansizian.