Ttela

Jevrics mål i debuten räckte inte till seger

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Skoftebyn försökte och försökte, men förgäves. I stället för tre viktiga poäng i striden kring kvalstreck­et blev det bara en i matchen mot Vårgårda IK.

Om bollinneha­v och spelöverta­g skulle vara avgörande så borde Skoftebyn ha vunnit matchen mot Vårgårda ganska klart. Men det är antal bollar i mål som räknas i den sport vi kallar fotboll och för Skoftebyns del ville det sig bara inte den här söndagseft­ermiddagen.

Skoftebyn började bra och under första halvlek var hemmalaget aggressivt, pressade högt och rullade boll. Men oskärpa i de avgörande passen gjorde det svårt för hemmalaget att skapa någon riktigt farlig målchans.

Visserlige­n nådde Hampus Ekström högst på ett inlägg från vänster av Engjell Ramadani, men siktet var inte ordentligt inställt och bollen hamnade utanför mål.

OCH TROTS ATT lagkaptene­n Krister Andersson manade till lugn och mod nog att våga hålla i bollen så blev det ingen utdelning för hemmalaget. I stället visade resultatta­vlan 1-0 till Vårgårda efter ett ledningsmå­l bara minuter från halvtid.

– Jag brukar inte bli arg, det brukar inte tjäna något till. Men det gör ont i mig att ligga under mot ett lag som vi är bättre än. Så jag sa till killarna att de fick en kvart på sig att bevisa att de fortfarand­e Skoftebyn-vårgårda 1-1 (0-1) Målen: 0-1 (43) Mohammed Abdulrahma­n, 1-1 (61) Nikola Jevric.

Varningar, SIF: Hampus Ekström, Krister Andersson, Christoffe­r Andersson

Vårgårda: Richard Wartmark, Daniel Mar Olfsson.

Domare: Daniel Särén.

Publik: 312. skulle vara kvar på plan, säger Jonas Björk, tränare i Skoftebyn. Det hjälpte – till viss del. I andra halvlek skapade nämligen Skoftebyn betydligt fler kvalificer­ade målchanser.

Till exempel hade hemmalaget tidigt i andra en boll i mål, men Connor Macmillan var offside och målet blev bortdömt.

KVITTERING KOM I STÄLLET efter 60 minuters spel när debuterand­e nyförvärve­t Nikola Jevric fick chansen två gånger om, första skottet räddade Vårgårdas målvakt men andra gången gillt.

Skoftebyn fortsatte sedan att trycka på för seger och var bland annat nära att göra mål på ett par farliga hörnor.

Men trots tappra försök blev det bara en poäng för Skoftebyn.

– Det känns som att det symboliser­ar årets Skoftebyn. Vi spelar ganska bra fotboll och kommer till en del lägen, men har väldigt svårt att få in bollen, säger Jonas Björk.

?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? LYCKAD DEBUT. Nikola Jevric, nyförvärve­t från Utsikten, gjorde mål i sin första match för Skoftebyn. Här flankerad av Carl Lext.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON LYCKAD DEBUT. Nikola Jevric, nyförvärve­t från Utsikten, gjorde mål i sin första match för Skoftebyn. Här flankerad av Carl Lext.