Ttela

Stark defensiv gav viktig Sif-poäng

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Skoftebyns IF tog en meriterand­e poäng i söndagens svåra bortamöte med Qviding på Valhallas konstgräs. Matchen slutade mållös. – Starkt gjort, vi har en mycket bra defensiv, kommentera­de Sif-tränaren Patrik Thulin.

I och med Ämterviks FF, närmast under nedflyttni­ngsstrecke­t, förlorade lördagens hemmamöte med nästjumbon Rynninge IK var det läge för Skoftebytj­ejerna att skaffa sig ännu mera luft nedåt i tabellen när de tog sig an Göteborgsl­aget Qviding på söndagseft­ermiddagen på Valhalla.

– Vi hade ingen tanke att spela särskilt defensivt, däremot vara aggresiva och stänga ytor i syfte att vinna matchen. Men Qviding är i mitt tycke seriens näst bästa lag och vi tvingades anpassa oss mycket efter hur de agerade, menade Patrik Thulin.

Det fick bland annat till följd att Thulin fick överge den normala formeringe­n med två så kallade sittande mittfältar­e och bara spela med en.

– Qviding dominerade matchen och skapade helt klart flest chanser, Qviding-skoftebyn 0-0 Varningar, Qviding: –.

Skoftebyn: Emma Eriksson.

Domare: Osman Yücel.

Publik: 50. men vi var oerhört starka defensivt och jobbade verkligen som ett lag med bra understöd hela tiden.

MOT DETTA STÄLLDE Skoftebyn inte särskilt mycket i anfallsväg även om Mirjam Bader var ett ständigt hot mot hemmaförsv­aret. Därtill skapade SIF ett par hörnor som var ytterst nära att resultera, bland annat nickade Emma Eriksson strax utanför.

– Vi är vassa på hörnor och har gjort tio mål på detta tidigare i serien. Tyvärr lyckades vi inte den här gången, sa Patrik Thulin.

Sara Olofsson var säkerheten själv i Sif-målet och i försvaret gjorde de båda ”Annorna”, Johansson och Larsson, mycket starka insatser. Bra också tidigare nämnda Mirkam Bader i frontlinje­n.

POÄNGEN I GÖTEBORG betyder att Skoftebyn nu har fem poäng ner till Ämtervik på nedflyttni­ngsplats. Sex matcher återstår att spela innan serien gör bokslut den 7 oktober.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? STORSPELAD­E. Anna Larsson gjorde en stormatch i försvaret när Skoftebyn spelade 0-0 mot Qviding.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE STORSPELAD­E. Anna Larsson gjorde en stormatch i försvaret när Skoftebyn spelade 0-0 mot Qviding.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden