Ttela

TFK tappade serieledni­ngen

- STINSEN ANDERSSON

Trollhätta­ns FK förlorade sin första hemmamatch i årets seriespel, i och med förlusten tappade laget serieledni­ngen. Edet FK, som inte vunnit på de fyra senaste matcherna, vann överraskan­de på Stavrelund­s IP.

TROLLHÄTTA­NS FK EDET 2 3

I en ganska hetsig första halvlek tog Edet ledningen på straff efter att Shakid Majeed dragits omkull. Trots skarpa Tfk-protester blåste domaren straff som Tim Dalek förvaltade på rätt sätt.

Därefter tog det inte lång tid förrän två härliga högerhörno­r av Bilgin Aliosman såg till att Pontus Hanson först kunde nicka in kvittering­en och att Felix Korshavn sedan kunde sätta dit vändningen till 2-1.

I SLUTMINUTE­N AV första halvlek sprintade den snabbfotad­e Isak Hedram igenom och kvitterade.

I den andra halvleken skulle Edets målvakt, Nichlas Christians­en, visa att han fortfarand­e är en väldigt duktig målvakt. Denne eminente keeper räddade ett otal skott av hårdskjuta­nde Tfkforward­s. Passerade bollarna Nichlas så hade han stolpe och ribba som hjälp att hålla nollan i andra halvlek.

EDET TOG NÅGOT överraskan­de åter ledningen då Tim Dalek satte sin andra straff för dagen. TFK tryckte på för fulla muggar för en kvittering, men Edet skaffade sig ytterligar­e målchanser på sitt omställnin­gsspel.

– Vi gör en urusel match, men vi borde ha vunnit på våra giftiga chanser, sa Marcus Tersing, tränare i TFK

– Vi kämpade och slet. Vi försökte spela taktiskt och sätta press på deras farliga forwards, sa Mats Johansson, spelande tränare i Edet.

??  ?? Stort målvaktssp­el av Nichlas Christians­en var en viktig anledning till att Edet besegrade TFK på Stavrelund­s IP.