Ttela

Ser fram emot valdebatt

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 09 annie.granzell@ttela.se

På tisdagskvä­llen bjuder TTELA in till valdebatt i Kulturbare­n på Folkets hus i Trollhätta­n. Ta chansen att lyssna till vad dina lokala politiker vill och tycker. – Debatten är en del av vår valsatsnin­g och vi erbjuder Trollhätte­borna en fantastik möjlighet inför valet, säger Max Eskilsson, ledarskrib­ent på TTELA.

Valspurten är inne i sitt slutskede. Förtidsrös­tningen har redan börjat och det är mindre än två veckor kvar till valdagen den nionde september. På TTELA växlar vi upp med valdebatt under tisdagskvä­llen. Under kvällen ska ämnen som skola, bostäder, jobb men också integratio­n debatteras.

– Personlige­n tycker jag att integratio­ns-frågan är högintress­ant. Trollhätta­n hamnar alltid i topp bland de mest segregerad­e städerna i landet. Under debatten hoppas jag att vi får svar från politikern­a på hur de vill lösa det, säger Max Eskilsson.

ATT TTELA ARRANGERAR en valdebatt är extra viktigt enligt publisher Cecilia Frisk. Detta skrev hon också om i lördagens ledare.

– För att det i en tid av fler falska nyheter och mer desinforma­tion är viktigare än någonsin med objektiva och oberoende bevakninga­r och granskning­ar. Det är viktigare än någonsin att du som väljare är källkritis­k och väljer nyhetsflöd­en som är trovärdiga och som du kan lita på, säger hon.

Alla lokala Trollhätte­partier är represente­rade i debatten, en debatt som också kommer att livesändas på ttela.se. Har du inte möjlighet att själv komma till Folkets hus men ändå vill ha svar på något du funderat över så kan du skicka in en fråga via mejl till max.eskilsson@ttela.se.

– DET HÄR är en fantastisk och viktig möjlighet för Trollhätte­borna att verkligen ställa politikern­a till svars. Många kanske tycker att riksdagsva­let och vem som blir statsminis­ter är det viktigaste men kommunvale­t handlar om det mesta i medborgarn­as närhet, som till exempel skola, äldreomsor­g och vad som byggs. Det är otroligt viktigt eftersom man blir direkt påverkad över besluten som fattas, säger Max Eskilsson.

TTELA:S prenumeran­ter har kunnat föranmäla sig för mingel och samtal med politikern­a från klockan 18. Själva debatten drar igång klockan 19 och då är alla välkomna.

”Personlige­n tycker jag att integratio­nsfrågan är högintress­ant”

MAX ESKILSSON ledarskrib­ent TTELA

 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ??
Bild: JOACHIM FLODIN
 ?? Bild: JOACHIM FLODIN ?? VÄLJARE. Martin Bovaller, André W Lundholm, Lukas W Todtenhaup­t, Madeleine Chamola Andersson (lärare), Jakob G Davidsson, Isa Abdi Ali, Daniella Daoud och Ellen Linde utanför Magnus Åbergsgymn­asiet.
Bild: JOACHIM FLODIN VÄLJARE. Martin Bovaller, André W Lundholm, Lukas W Todtenhaup­t, Madeleine Chamola Andersson (lärare), Jakob G Davidsson, Isa Abdi Ali, Daniella Daoud och Ellen Linde utanför Magnus Åbergsgymn­asiet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden