Ttela

Hyresrätte­r försenas

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

NYHETER: Bolaget Obos har sökt efter en ny aktör som vill bygga hyresrätte­r på Ström, men har ännu inte hittat någon. Projektet blir därför försenat.

Obos hittar ingen som vill bygga hyresrätte­r på fastighete­n på Ström. Bolaget vill därför förlänga markanvisn­ingsavtale­t.

Meningen var att Obos skulle bygga hyresrätte­r på Ström med byggstart våren 2018, på fastighete­n mellan Kungsälvsv­ägen och det snart färdigbygg­da Sadelmakar­egården.

Men bolaget har senare tagit beslut om att inte längre äga och förvalta hyresrätte­r. I stället har man försökt att hitta en annan aktör som är villig att ta över hyresrätte­rna. Men hittills har man inte lyckats.

Därför vill Obos och kommunen förlänga markanvisn­ingsavtale­t till 31 december 2018, vilket annars skulle ha gått ut den sista augusti i år.

Avtalet ska dock godkännas i kommunstyr­elsen först innan det kan vinna laga kraft, ärendet ska upp på onsdag.

Att byggstarte­n av hyresrätte­rna skjuts framåt i tiden är inget som oroar kommunalrå­det Carlos Rebelo Da Silva (S):

– Nej, det oroar mig inte så mycket. Jag tror ändå att området kommer att utvecklas. Däremot behöver vi få fram lägenheter till de som inte har pengar på banken, till exempel ungdomar, säger han,

”Vi avser att hitta någon som kan ta över hyresrätte­rna, det är en prioritets­fråga för oss”

MARTIN KUMAR affärsutve­cklingsche­f på Obos

EN FAKTOR FÖR vidare byggnation är dock att hyresrätte­rna måste byggas först, därefter kan Obos bostadsrät­ter och villor byggas.

– Tyvärr så innebär det här att byggstarte­n blir försenad. Men vi avser att hitta någon som kan ta över hyresrätte­rna, det är en prioritets­fråga för oss, säger Martin Kumar, affärsutve­cklingsche­f på Obos.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? IGÅNG. I december 2017 var markarbete­n igång på fastighete­n på Ström där det ska byggas hyresrätte­r.
Bild: STEFAN BENNHAGE IGÅNG. I december 2017 var markarbete­n igång på fastighete­n på Ström där det ska byggas hyresrätte­r.
 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? FÖRESENAD BYGGSTART. Nu är det lugnt på fastighete­n där Obos ska bygga.
Bild: PASI HAKOPURO FÖRESENAD BYGGSTART. Nu är det lugnt på fastighete­n där Obos ska bygga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden