Ttela

KÖRDE BIL MED FYRA PROMILLE I BLODET

- ANDREAS ENGBLOM 0522-99200 ae@bohuslanin­gen.se

Kvinnan tog bilen från hemmet till Systembola­get. Men då var hon redan gravt alkoholpåv­erkad och körde in i en annan bil. – Jag tyckte det gick bra, var kvinnans kommentar.

Polis fick i början av maj larm från flera vittnen som hade sett en misstänkt rattfylla i Skärhamn, Tjörn. Ett av vittnena var en man som låg bakom den aktuella bilen, som framfördes av en kvinna i 70-årsåldern. Bilen framfördes vingligt, kom över på mötande trafiks körbana och körde upp på en trottoar.

– DET ÄR den värsta körningen jag sett och då har jag jobbat 20 år på räddningst­jänsten. Körningen var fullständi­gt livsfarlig, har vittnet berättat för polisen.

När bilen skulle svänga in på en parkering körde den först in i en annan bil som var på väg att lämna parkeringe­n, och därefter körde den in i ett betongfund­ament. Den äldre kvinnan som satt bakom ratten gick in på Systembola­get, och snubblade där in i en hylla. Hon nekades att handla av personalen och var på väg att gå tillbaka till bilen.

”Den värsta körningen jag sett och då har jag jobbat 20 år på räddningst­jänsten.”

ETT VITTNE

Men då hade vittnen ingripit och tagit bilnycklar­na från kvinnans man, som hade suttit som passagerar­e. En stund därefter kom polisen.

Mannen uppträdde aggressivt och försökte ta tillbaka bilnycklar­na från polisen, utan framgång. Polisen fick hålla fast honom och när han lugnats ner fick han gå hem.

Under tiden fick kvinnan göra utandnings­prov och polis höll förhör med henne. Utandnings­provet visade att kvinnan hade en alkoholkon­centration som motsvarade 3,88 promille i blodet.

KVINNAN BERÄTTAR ATT hon körde bilen från hemmet till Systembola­get, en sträcka på 300 meter. Hon körde eftersom hennes man inte hade något körkort vid tillfället. Att hon kört in i någon annan bil kunde hon inte förstå för hon hade inte märkt något och tyckte inte hon var nära bilen.

Polisen frågade kvinnan hur hon upplevde sin körning.

– Jag tyckte inte alls det var en dålig körning. Men svänga är svårt. Det brukar gå bra vid tidigare tillfällen.

Kvinnan åtalas nu för grovt rattfyller­i. Hon erkänner brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden