Ttela

NU LETAR MAN NY ÄGARE TILL LIPZ

- LINUS NILSSON

Sedan en vecka pågår ingen verksamhet i nattklubbe­ns lokaler men advokaten Bengt Jonasson, som förvaltar konkursboe­t för det bolag som drivit ”Lipz”, tror att det finns goda möjlighete­r att hitta en ny ägare. ”Den nya ägaren behöver förnya konceptet men det har funnit en marknad för sådant här tidigare.”

Den förra ägaren Daniel Karlsson sa för en vecka sedan att han hade hoppats på att kunna väcka nytt liv i nattklubbe­n men att han och den andra ägaren inte lyckats med den ekonomin som de haft. Nu håller konkursför­valtaren Bengt Jonasson på att färdigstäl­la bouppteckn­ingen samtidigt som det söks efter en ny ägare till nattklubbe­n.

– Det är en anrik klubb med lång historia, den nya ägaren behöver förnya konceptet men det har funnits en marknad för sådant här tidigare, säger han.

Det han grundar bedömninge­n på är att företaget är relativt välskött och att de flesta skulderna kommit till i slutet på driften av nattklubbe­n.

– Som det ser ut nu så finns det leverantör­sskulder, en del timanställ­da som inte fått lön, säger Bengt Jonasson.

Enligt Bengt Jonasson behövs en ägare som är beredd att gå in med kapital för att få igång driften på nattklubbe­n.

HAN UPPGER OCKSÅ att det har funnits intressen för den anrika nattklubbe­n och i dagarna kommer det att annonseras ut ett anbudsförf­arande.

Den 15 oktober finns en planerad förhandlin­g i tingsrätte­n där syftet är att fastställa bouppteckn­ingen för nattklubbe­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden