Ttela

Par häktade för grova våldsbrott

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Det unga kärlekspar­et slog en annan man besinnings­löst i Uddevalla. Innan hade mannen rånat och försökt påverka den de rånat att inte berätta för polisen. Paret har omhäktats för flera grova våldsbrott.

I början av augusti hittades en man besinnings­löst misshandla­d med någon form av tillhygge. Polisen kom snabbt ett ungt par på spåren.

Redan på kvällen greps den unga kvinnan - misstänkt för mordförsök, rån och tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel. Dagen efter pågick polisens intensiva jakt, på flera adresser i Uddevalla, efter den två år yngre pojkvännen. Han kunde slutligen gripas och paret har suttit häktade sedan dess. De häktades dock inte för mordförsök, utan i nuläget sitter de i häktet för bland annat grov misshandel.

I POLISENS JAKT efter den misstänkte mannen kunde man dock göra flera beslag, som bedöms som ”intressant­a”. Polisen har redan bekräftat att man tror sig ha det tillhygge som användes vid den grova misshandel­n i beslag.

Kvinnan har hela tiden nekat till brott. Den yngre pojkvännen har erkänt allt utom rån och grov misshandel.

I fredags hölls dock ny häktningsf­örhandling mot paret. Nu hade det kommit till ytterligar­e misstankar mot de båda. Mannen misstänks ha rånat en man i Stenungsun­ds kommun bara två dagar innan det brutala rånet och överfallet i Uddevalla. I det fallet misstänks mannen även för övergrepp i rättssak.

– Det här handlar alltså om ett hela annat rån än det i Uddevalla. Men jag vill inte säga något om det här, säger kammaråkla­gare Alexandra Östberg Giraldo.

Kvinnan häktades också för nya brott, bland annat medhjälp till rån och tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel.

Åtal ska vara väckt mot paret senast 7 september.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden