Ttela

Larsson: ”Jag är extremt nöjd”

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Flera sporter än någonsin, mer publik och en svensk seger i premiären av Nations Challenge. Så kan en summering av årets Allianslop­psvecka låta. – Jag är extremt nöjd, säger Allianslop­pets Magnus Larsson.

När TTELA når Magnus Larsson har det knappt gått ett dygn sedan den sista tävlingen under Allianslop­psveckan avgjordes. Trots det kan Larsson se att en lyckad vecka är till ända.

– Jag är jättenöjd och allt har gått enligt plan. De stora bitarna som måste funka har verkligen gjort det, summerar Larsson, och berättar att runt 300 personer har jobbat med arrangeman­get under veckan.

Lördagens Allianslop­p, med flera stora namn på startlinje­n, var som vanligt huvudnumre­t. Men flera nya inslag syntes under veckan.

Ett av dem var Nations Challenge, en prestigefy­lld landskamp mellan Norge och Sverige där de båda länderna möttes i en rad olika sporter.

– Det blev ett bra första år, och kul att Sverige vann. Vi måste ha flera sporter än skidor för att kunna slå Norge, säger Allianslop­pets Magnus Larsson och skrattar.

Bland de nya sporterna fanns bland annat rugby, boxning, fäktning och padel. Det hela är ett sätt att lyfta fram områdets lokala klubbar

– Det handlar om att hjälpa till att lyfta de klubbar som vill och behöver det. Och det är kul att de är med på tåget, säger Larsson.

Men det är inte bara klubbarna som dragit nytta av Allianslop­pet, även Allianslop­pet har vunnit på samarbetet.

– I och med de nya sporterna så hittar en annan typ av publik till området. Vi har aldrig haft så mycket folk runt bana och på området.

Trots att en intensiv vecka är till ända finns det redan tankar på nästa år.

– Målet är att fylla hela veckan, men inte bara för sakens skull. Nations Challenge har en stor potential och vi vill bygga vidare med fler sporter. Det är redan föreningar­na som hört av sig som vill vara med nästa år, och några ligger redan i planen, säger Larsson.

Vilka sporter det rör sig om återstår dock att se.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? STÖRRE. Allianslop­pet är det huvudnumre­t under Allianslop­psveckan som bara växer för varje år.
Bild: STEFAN BENNHAGE STÖRRE. Allianslop­pet är det huvudnumre­t under Allianslop­psveckan som bara växer för varje år.
 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? GLÄDJE. Klassjogge­n är ett givet inslag under Allianslop­psveckan.
Bild: STEFAN BENNHAGE GLÄDJE. Klassjogge­n är ett givet inslag under Allianslop­psveckan.
 ?? Bild: CHRISTIAN FLODIN ?? LEKFULLT. Mtb-loppet avgjordes för andra året i rad och lockade både elit och motionärer.
Bild: CHRISTIAN FLODIN LEKFULLT. Mtb-loppet avgjordes för andra året i rad och lockade både elit och motionärer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden