Ttela

Tre vinster vardera för SMK och DMK

-

”Det får nog bli fler rallyn på det här underlaget”

JOEL NORDQVIST

Rallyt Uddevalla City Race gav många framgångar för SMK Trollhätta­n och Dals MK. Tre klassegrar var kunde klubbarna räkna in och detta trots att det var tuff konkurrens från södra Sverige, där rallyt ingick i deras asfaltscup.

Rolf Grybb från Hässleholm startade rallyt med att ta tre raka sträcksegr­ar, och det gav grunden till att han tog hem totalseger­n av 82 startande. Efter totalt åtta sträckor var Håkan Oddshammar, Lund, den som var närmast och körde in som tvåa.

I klassen C VOC tog Joel Norqvist med kartläsare Timmy Spitzer, SMK Trollhätta­n, sin första klasseger någonsin.

– Jag gick ut stenhårt i början och det höll hela vägen in i mål, säger en glad Joel efteråt.

Detta var blott hans sjunde tävling och nu kom också den första segern. Att det var hans första rally på asfalt var det ingen som trodde.

– Det får nog bli fler rallyn på det här underlaget, säger han med ett brett leende.

EFTERNAMNE­T GÖR ATT man tänker på en viss Tomas från Trollhätta­n.

– Det är min morfar. Han är nog den som är mest skyldig till att jag kör rally.

Peringe Björk, Dals MK, kom inte riktigt underfund med sin Ford Fiesta, och fick aldrig till det med den bilen på tävling. Då sålde han den och köpte en ”gammal” Ford Escort från 1975, och se, det gav resultat direkt.

Peringe tillsamman­s med Jesper Fröjd körde hem segern i klassen B 2 WD och var elfte ekipage i totalen.

– Det var roligt att det höll hela vägen. Det kändes riktigt bra i bilen och det här gav blodad tand inför fortsättni­ngen. Nu ska vi satsa i Trollhätta­n till helgen så får vi se hur det blir i framtiden. Förhoppnin­gsvis ska jag kunna satsa lite mer nästa år.

I KLASSEN UNGDOMSRAL­LY radar Marcus och Mikael Persson, SMK Trollhätta­n, upp segrar. Trots att de låg efter med fyra sekunder efter första varvet, så ökade de tempot och vann till slut klassen med tre sekunder.

Med en Porsche 911 körde Bo Axelsson och Anders Larsson, Dals MK, in som segrare i klassen Appendix K 76-81. Klubbkompi­sarna Bosse Sundin och Lukas Andervang, var inte sämre de och körde in som segrare i den yngre klassen av Appendix K.

Trippeln för SMK Trollhätta­n blev komplett när Erik och Erling Jonsson tog hem segern i B VOC.

SVEN WASSÉN

 ?? Bild: GÖRAN THOBIASSON ?? HISTORISKT. Joel Norqvist, SMK Trollhätta­n, tog sin första klasseger i karriären när han vann i Uddevalla City Race i helgen.
Bild: GÖRAN THOBIASSON HISTORISKT. Joel Norqvist, SMK Trollhätta­n, tog sin första klasseger i karriären när han vann i Uddevalla City Race i helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden