Ttela

Dm-segrar för TSOK och VSK

- LARS HOGEDAL

Trollhätta­ns SOK vann damernas huvudklass när Västergötl­ands Dm-stafett avgjordes i skogarna öster om Skara. I den flacka och huvudsakli­gen lättlöpta terrängen var Trollhätte­laget helt överlägset och vann med nästan 19 minuter tillgodo på IF Hagen från Skövde.

Josefine Kristianss­on sprang inlednings­sträckan och växlade som etta dryga minuten före nästa lag. Nyförvärve­t Ida-maria Svensson gjorde ett starkt lopp på den andra etappen och efter den 4,7 kilometer långa sträckan var avståndet till IF Hagen nästan nio minuter. Elvira Björklund defilerade på slutsträck­an och kunde helt ohotad och med stor marginal säkra Dm-guldet.

Vänersborg­s SK noterade två Dm-guld genom att vinna både den yngsta flickklass­en och pojkklasse­n.

Dm-helgen inleddes med medeldista­ns med närmare 800 startande. Både Josefine Kristianss­on och Elvira Björklund var favorittip­pade i D21-klassen, men kunde inte matcha OK Orintos Elin Classon.

Josefine blev femma medan Elvira blev åtta efter flera tidstapp.

Dock blev det guld till TSOK i D50-klassen där Agneta Berlin överlägset vann före Maria Brogren från Skövde.

Peter Cederberg, Vänersborg­s SK, tog hem H55, men marginalen var bara sju sekunder till tvåan.

DET BLEV YTTERLIGAR­E ett guld till VSK genom Liam Hogedal. Han tog ledningen redan vid den första kontrollen och släppte aldrig tätpositio­nen trots en halvminuts miss till den nionde kontrollen.

Bohuslän-dals distrikt inledde sina Dm-tävlingar med medel- och långdistan­s i norra Bohuslän. Man utnyttjade samma områden som användes vid Vm-arrangeman­get 2016. Löparna mötte banor i kuperad och detaljrik terräng där stora krav ställdes på orienterin­gsskicklig­heten.

I H21-klassen noterade OK Gipens Anton Berneving placeringa­rna 9 och 10. Det enda guldet för Lilla Edet-klubben togs av Matts Mattsson som vann den äldsta herrklasse­n.

?? Bild: LARS HOGEDAL ?? TSOK:S nyförvärv Ida-maria Svensson bäddade för stafettgul­d på DM genom ett starkt lopp på den andra sträckan.
Bild: LARS HOGEDAL TSOK:S nyförvärv Ida-maria Svensson bäddade för stafettgul­d på DM genom ett starkt lopp på den andra sträckan.