Ttela

Berggren i hård duell med Åhwall

- HASSE SJÖGREN

Det blev som väntat en trio bestående av Linn Nilsson, Hälle, Sara van der Wielen från Hässelby och dragvillig­a Sara Christians­son från Sävedalen som gjorde upp om medaljerna på 5000 meter vid friidrotts­sm.

– Jag sprang och väntade på att någon annan skulle gå fram och köra. Men det kom aldrig någon så då försökte jag med att öka farten sista två varven, sa Sara, som hade Linn som en igel i ryggen.

Däremot såg namnen Sara såg ut att ha det kämpigt.

– Jag kände väl med tvåhundra kvar att jag kunde bli tvåa, men så tog jag totalt slut i benen sista biten in till mål, sa Christians­son.

Det räckte för att Hässelby-sara skulle passera och ta silvret bakom Linn Nilsson.

I HERRARNAS FINAL över 10 000 meter blev det lite av en match i matchen då Andreas Åhwall och Daniel Berggren kom att tampas med varandra under slutkilome­terna. Andreas var en bit före under första halvan, men sedan kom Daniel smygande och kunde passera på slutet.

Daniel hade 31.35,82 som trettonde man och med Andreas på platsen bakom med 31.38,07.

– Jag var väl kanske lite för försiktig i början av loppet, skulle nog vågat gå ut lite hårdare. Men det får bli nästa gång, sa Daniel.

Vann guldet gjorde hemmalöpar­en Adbanom Abraham, från Eskilstuna FI, på 29.35,37 efter att varit starkast i spurten.

I släggfinal­en för herrar så blev det en sjundeplat­s för Tim Söderqvist, Frändefors­killen i Hälle, som hade 60.28 meter, något som är en bit under hans normala nivå. Här vann Mattias Lindberg från Skellefteå på 68.20.

NOTERA OCKSÅ ATT junioren Erik Jälknäs, som tävlar för Sävedalen, fanns med i försöken på både 800 meter (1.57,11) och på 1500 meter (4.07,48), men han räckte inte till för att ta sig till finalen.

 ?? Bild: HASSE SJÖGREN DECA TEXT&BILD ?? GICK OM. Andreas Åhwall steget före Daniel Berggren, men i mål var ordningen de båda emellan den omvända.
Bild: HASSE SJÖGREN DECA TEXT&BILD GICK OM. Andreas Åhwall steget före Daniel Berggren, men i mål var ordningen de båda emellan den omvända.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden