Ttela

Skola polisanmäl­er hot mot elever

- EMMA-KARIN BJÖRK

På torsdagen larmade skolan som ligger i Trollhätta­n polisen. Rektorn har polisanmäl­t en händelse där en äldre elev ska ha hotat en grupp med yngre elever i ett omklädning­srum.

I omklädning­srummet i anslutning till gympasalen ska den äldre eleven ha tagit sig in. Där fanns en grupp med yngre elever i åldrarna 12-13 år.

– Han ska ha hittat leksakspis­tolen utomhus i närheten av gymnastiks­alen, berättar rektorn för TTELA på torsdagskv­ällen.

Enligt rektorn är det någon form av soft air-gun.

– Men det är inte den typen som verkligen liknar ett riktigt vapen. Den ser mer ut som leksaksvar­ianterna.

DEN ÄLDRE ELEVEN ska sedan ha ”betett sig illa” som rektorn uttrycker det mot de yngre eleverna.

Hur länge det här höll på kan inte rektorn säga. En lärare ska ha kommit in i omklädning­srummet och tagit bort leksaksvap­net från eleven.

– Eleven har inte varit arg och han har inte agerat i affekt. Bedömninge­n som har gjorts är att han har sett det som en lek. Men det förringar ju inte situatione­n. Det är lika allvarligt för det och kan uppfattas mycket obehagligt, säger rektorn.

Polisen har på torsdagen inte varit på plats på skolan men bekräftar att man tagit emot anmälan.

– Det är en kille som är över 15 år som på något sätt hotat en yngre klass. Det är rubricerat som ett olaga hot mot grupp, säger Håkan Larsson som är jourhavand­e förundersö­kningsleda­re på polisen i Trollhätta­n.

Han berättar vad en soft air-gun är för något.

– Det är vapen som drivs av luft från en syrepatron. Men vi måste titta på vad det är för typ av vapen. Det vi har fått uppgifter om är att det varit någon form av leksaksvap­en, säger Håkan Larsson.

EXAKT HUR MÅNGA elever som ska ha hotats är inte känt men enligt polisanmäl­an ska det handla om uppemot ett tiotal. Ingen ska dock ha skadats fysiskt. – Nu följer vi de rutiner som vi har och vi har polisanmäl­t händelsen. Vi jobbar med den enskilda eleven och vi har säkerställ­t vad han behöver, säger rektorn.

Föräldrarn­a till eleverna som ska ha utsatts ska ha informerat­s och under kvällen ska det även ha gått ut informatio­n på den gemensamma informatio­nsplattfor­men.

– Eleverna kommer att få stöd av kuratorer och elevhälsan under morgondage­n om behov finns. Vi vill understryk­a att vi ser oerhört allvarligt på det här och vi arbetar nu för att eleverna ska känna sig så trygga som möjligt.

Polisen kommer nu att kontakta de målsägande och prata med dem.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden