Ttela

Ulf Wadenbrand­t

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

kvinnliga artister skulle göra dem sällskap.

Nu kan vi avslöja att det blir triss i tjejess den 27 oktober. Två av dem har Ulf jobbat med många gånger tidigare, men en av dem innebär premiär i samarbete.

DEN VÄRLDSKÄND­A FINSK-SVENSKA violiniste­n Linda Lampenius ansluter till gänget, ett möte dirigenten ser mycket fram emot.

– Det ska bli jätterolig­t att jobba med Linda! Hon är ett spännande namn att ha med och är en rolig musikalisk crossover med sin utbildning vid Sibeliusak­ademin och sin karriär inom pop och rock. Och till konserten i Vänersborg har hon med sig både sin popbag och den klassiska bagen, berättar Ulf förtjust.

NÄSTA KVINNLIGA ESS är Elisa Lindström, som gått från dansbandss­ångerska till folkkär och med ett brett register att visa upp på sin cv.

Törebodatj­ejen har vunnit såväl Körslaget som Dansbandsk­ampen och Let’s dance, har tävlat i Melodifest­ivalen och lett Bingolotto­s uppesittar­kväll (ihop med Lotta Engberg). Under det senaste året har hon gjort succé som Maria i ”Sound of Music” på Nöjesteate­rn i Malmö (där hon spelat mot bland andra Christophe­r Wollter) och med start på tisdag, 4 september, kan vi följa hennes ansträngni­ngar för att bli folkracest­järna och kamma hem vinsten i SVT:S nya serie ”Det stora racet”, där hon har sällskap av Magnus Wislander, Ellen Bergström och Kodjo Akolor.

– Elisa är en härlig och duktig tjej, som jag bland annat haft med mig på konserter med orkestern i Moskva. Och hon är den överlägset mest populära kvinnliga artisten som varit med där, fortsätter Ulf.

TREDJE TJEJEN i gänget blir Anneli Axon, som Vänersborg­spubliken känner väl sedan tidigare. Förutom att vara solist coachar hon även den stora kören, som Ulf lovar kommer att bli en mäktig upplevelse att få höra.

Sista pusselbite­n den 27 oktober heter Alexander Strandell och är till vardags sångare i hårdrocksb­andet Art Nation.

– Jag är jättenöjd med min laguppstäl­lning och alla är grymt taggade, så det här ska bli magi! Och skitkul! säger den blivande 50-åringen.

Biljettern­a har gått åt i stadig takt, men det finns fortfarand­e möjlighet att lägga beslag på de åtråvärda plåtarna till konserten.

 ?? Bild: MAGNUS RAGNVID ?? långt ifrån ”bara” dansbandss­ångerska och har bland mycket annat gjort en rad uppskattad­e framträdan­den i Moskva ihop med Ulf Wadenbrand­t och hans
Bild: MAGNUS RAGNVID långt ifrån ”bara” dansbandss­ångerska och har bland mycket annat gjort en rad uppskattad­e framträdan­den i Moskva ihop med Ulf Wadenbrand­t och hans

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden