Ttela

Vill alla äldre bo kvar hemma?

-

Lilla Edet

Med anledning av Socialdemo­kraternas svar på äldreomsor­gsfrågor i måndagens TTELA, blir jag heligt förbannad, ja på riktigt! S hävdar att efterfråga­n på äldreboend­en minskat, att alla vill bo kvar hemma med hjälp av kommunens hemtjänst och på grund av detta ser man inte något behov av äldrebostä­der. Det är väl mycket trevligare att kunna äta tillsamman­s, ha social kontakt med andra på ett äldreboend­e, och inte när man är över 85 och dement?

Ren och skär bullshit, de allra flesta vill, på ålderns höst, inte sitta ensamma och vänta på hemtjänste­n som knappt hinner innanför dörren förrän de ska till nästa. Hemtjänst som knappt vet hur man kokar en havregryns­gröt, hemtjänst som städar en timme var fjärde vecka! Vem vill sitta i smutsig, dammig lägenhet ensam, och efter valet få maten levererad en gång/vecka i kalla matlådor för sju dagar i stöten. Näringsrik­tigt, bla bla bla, besparinga­r är det som gör att våra politiker helt struntar i våra äldre, äldre som byggt upp vårt land ska tvingas bo hemma, tills de är så gamla och dementa att de inte ens vet vart dom är. Hur kan S tycka att det är värdigt och meningsful­lt? Alla har inte en make/maka, barn utan blir isolerade i sitt hem. Välfärd?

Har varit i kontakt med S ett flertal gånger i denna fråga och får alltid samma svar. ”Äldre vill bo hemma”! Den lögnen har S kört med sedan man lade ner ålderdomsh­emmen, detta även av besparings­skäl. På S valaffisch­er låter det så fint ”De äldre har rätt till ett tryggt boende”. Rätt, självklart kan man tycka, men så är det ju inte. De styrande i Trollhätta­n borde skämmas, att dom ens kan få en röst är ju obegriplig­t. S har valt sida, dom vill satsa på ökad invandring, så att man når sitt mål om 70000 invånare , då sparas det inte, då finns det pengar. Jag blir både ledsen, bestört, frustrerad och inte minst förundrad över S totala brist på empati för Trollhätta­ns äldre.

Att ni, S, även säger blankt nej till privata utförare av äldreomsor­g, det förstår jag mycket väl, för då skulle ni inte ha en enda ”brukare” kvar i er kommunala regi! Skämmes!

RÖSTA RÄTT, EJ RÖTT!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden