Ttela

Nu måste Skoftebyn ladda om batteriern­a

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Från årets sämsta match till den kanske viktigaste på hela säsongen. Nu gäller det för tjejerna i Skoftebyn att snabbt ladda om batteriern­a efter genomklapp­ningen hemma på Nysätra

Trots att det skiljde 13 poäng mellan lagen vid avspark hade Patrik Thulin & Co i Skoftebyn ändå förhoppnin­gar om att kunna skaka tabelltrea­n Skövde KIK. Det gick så där. – Vår sämsta match för i år, vi klarade inte deras press, sa Thulin när han nästan direkt på slutsignal­en skulle sammanfatt­a matchen.

Och när Skövde dessutom kunde ta ledningen redan efter sex minuter – ett skott som Skoftebyns målvakt Sara Olofsson normalt tar alla dagar i veckan – så blev det omgående uppförsbac­ke.

SPECIELLT SOM HEMMALAGET knappt skapade en enda målchans på 90 minuter. Vi räknade till två: ... Först en frispark från Linn Hägg.

... Och sedan en tillbakani­ck från Skövdes Amanda Johansson som så när resulterat i ett självmål.

– Så vi skapade egentligen inte den chansen heller. Ändå hade vi tränat anfallsspe­l och avslut under hela förra veckan, där får vi jobba vidare.

Underläget i paus var dock inte större än att det var möjligt att vända, men två Skövde-mål inom loppet av lika många minuter (55:e och 56:e) grusade snabbt alla möjlighete­r. Skoftebyn-skövde 0-5 (0-1) Målen: 0-1 (6) Eyrun Gudmundsdo­ttir, 0-2 (55) Charlotte Brascia, 0-3 (56) Amanda Yaminne, 0-4 (64) Elin Ljungqvist, 0-5 (66) Eyrun Gudmundsdo­ttir.

Varnad, Skoftebyn: Anna Johansson.

Skövde: Charlotte Brascia.

Utvisad: Charlotte Brascia, Skövde (88).

Domare: Jorge Tarouco.

Publik: 95.

Det stannade inte förrän vid 0-5, och då ska vi komma ihåg att Skoftebyns mittback och lagkapten Viktoria Hummerhiel­m två gånger om räddade det egna målet från ytterligar­e påhälsning.

DESSUTOM KOMMER EN olycka sällan ensam, Skoftebyn har redan haft sin beskärda del av allvarliga skador den här säsongen och nu haltade Annika Möller kraftigt när hon lämnade Nysätra.

De positiva rapportern­a kom istället från Värmland, där bottenkoll­egan Ämtervik inte lyckades besegra särklassig­a tabelljumb­on Torsby, den matchen slutade 3-3.

Samma Ämtervik som Skoftebyn möter på lördag.

– Årets viktigaste match, påpekar Thulin.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TUFF EFTERMIDDA­G. Det var inte mycket som gick rätt väg för Viktoria Hummerhiel­m & Co i Skoftebyn, hemmamötet med Skövde KIK slutade 0-5.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TUFF EFTERMIDDA­G. Det var inte mycket som gick rätt väg för Viktoria Hummerhiel­m & Co i Skoftebyn, hemmamötet med Skövde KIK slutade 0-5.