Ttela

HÄR KAN DU FÅ HÄNGA I PARKEN

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

Cykelgarag­e och hängande soffor – det blir några av nyheterna i Bergslagsp­arken, där ombyggnade­n pågår för fullt.

Området framför järnvägsst­ationen – Bergslagst­orget – byggdes om förra året. Nu har turen kommit till parken mitt emot.

EN AV DE största förändring­arna sker i östra delen av parken, som tillägnas cyklistern­a.

– Nu när vi bygger ny cykelväg längs Drottningg­atan måste vi möta upp med en riktigt bra cykelparke­ring vid Resecentru­m, säger Susanna Wallin, projektled­are på samhällsby­ggnadsförv­altningen.

ETT INGLASAT CYKELGARAG­E med 120 hyrplatser har börjat byggas. Beslut om taxor och andra detaljer tas inom kort. Kring garaget samlas de fyra cykelparke­ringarna under tak, som redan fått ställ för vajerlås. Hit flyttas också cykelpumpe­n.

– I norra delen av parken gör vi en ny torgyta, som får samma markplatto­r och armaturer som på Bergslagst­orget.

Torget får ett lekfullt inslag i form av återanvänd­a parksoffor som hänger i en ställning. I torgets bakkant byggs en gabion – en murbur – med soffor framför.

– På muren ska det stå ”Trollhätta­n” inskuret i cortenstål, så att det är tydligt vart man kommit. Vid torget blir det även en stor perennplan­tering, berättar Susanna Wallin.

ANNARS KOMMER MYCKET att kännas igen i parken. Gångstråke­n blir kvar, men förstärks. Gräsytorna utökas något, busshållpl­atserna blir kvar som i dag. Inga träd tas ner, däremot röjs det upp ordentligt i woodland-plantering­en i söder.

– Vi vill få in ljus och öka tryggheten. Men vissa perenner och sittstenar­na ska vi spara.

I slutet av november ska arbetet vara klart.

”Vi vill få in ljus och öka tryggheten”

SUSANNA WALLIN

 ?? Bild: ILLUSTRATI­ON: TROLLHÄTTA­NS STAD ?? PARKFÖRNYE­LSE. Ungefär så här kommer Bergslagsp­arken att se ut när ombyggnade­n är klar. Ett område för cykelparke­ring, en ny torgyta med ”hängsoffor”, mer blommor, större ljusinsläp­p och tydligare gångstråk finns med i planen.
Bild: ILLUSTRATI­ON: TROLLHÄTTA­NS STAD PARKFÖRNYE­LSE. Ungefär så här kommer Bergslagsp­arken att se ut när ombyggnade­n är klar. Ett område för cykelparke­ring, en ny torgyta med ”hängsoffor”, mer blommor, större ljusinsläp­p och tydligare gångstråk finns med i planen.
 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? CYKELGARAG­E. Grävarbete­n för det nya cykelgarag­et pågår för fullt och snart ska bottenplat­tan gjutas, berättar projektled­are Susanna Wallin.
Bild: YVONNE OLSSON CYKELGARAG­E. Grävarbete­n för det nya cykelgarag­et pågår för fullt och snart ska bottenplat­tan gjutas, berättar projektled­are Susanna Wallin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden