Ttela

Högskolan Väst antar rekordmång­a

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

NYHETER: Aldrig tidigare har Högskolan Väst antagit 5 500 studenter – redan nästa år är målet att erbjuda ännu fler platser.

”Det betyder väldigt mycket för oss och visar att vi är ett eftertrakt­at lärosäte”

MARTIN HELLSTRÖM rektor på Högskolan Väst

Antal ansökninga­r till Högskolan Väst har nått nya höjder. I år har sammanlagt 5 500 studenter antagits inför årets hösttermin och det är 1 000 fler jämfört med fjolåret.

Nya program och kurser har varit en bidragande faktor till antagnings­rekordet enligt Martin Hellström, rektor på Högskolan Väst.

– Vi har haft möjlighete­n att öka vårt utbud och kan nu bland annat erbjuda fler korta kurser, tvååriga program och distanskur­ser. Syftet är att vi vill vara mer attraktiva för en större grupp. Nu attraherar vi fler äldre och personer från hela landet. Det finns en flexibilit­et i hur man kan lägga upp sin studietid som inte funnits i samma grad tidigare, säger Martin Hellström.

TOTALT HANDLAR DET om 5 500 nya studenter som antagits till Högskolan Väst till årets hösttermin som startade under måndagen – 1 000 fler än 2017 och högsta antagnings­antalet Nya program och kurser har varit en bidragande faktor till antagnings­rekordet.

någonsin. Det är en ökning på totalt 22 procent jämfört med förra året.

– Det betyder väldigt mycket för oss och visar att vi är ett eftertrakt­at lärosäte. Vi ser det som en stor framgång för Högskolan Väst att så många sökt sig till oss och att vi kan anta fler, men också en framgång för Trollhätta­n och Fyrbodal. För

att bygga en attraktiv region är en central del att ha en högskola som lockar studenter, säger Martin Hellström.

DET FINNS PLANER på att försöka kunna erbjuda ännu fler platser redan nästa år.

– Vi hoppas på fortsatt expansion både nästa år och året därpå. Vi vill vara med och bidra till att höja kompetensn­ivån i hela landet och att människor ges möjlighet till ett lärande hela livet. Det kommer också betyda att fler lärare och forskare kommer anställas och det är alltid fantastisk­t att kunna hälsa nya kollegor välkomna.

Trots rekordanta­let antagna finns det program som har svårt att få sökande.

– Likt många andra högskolor i landet tappar vi studenter på vissa av våra treåriga program, men nu hämtar vi in på de andra programmen och kurserna.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? REKORD.
Bild: STEFAN BENNHAGE REKORD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden