Ttela

Tävla med din affärsidé

- JOHANNA LUNDBERG 0520-42 27 88 johanna.lundberg@ttela.se

Har du en spännande affärsidé som du vill göra verklighet av? Nu har du chansen att tävla om en plats på inkubatorp­rogrammet i Trollhätta­n.

Det behövs fler företag i Fyrbodal, det är Innovatum Startup, Almi Väst och Nyföretaga­rcentrum Väst överens om. Tillsamman­s arrangerar de nu innovation­stävlingen Grow4bodal där privatpers­oner eller nystartade företag från samtliga 14 kommuner i Fyrbodal får tävla med sina affärsidée­r.

– Det finns många bra idéer där ute och vi vill att fler ska satsa och ta chansen. För oss är det här en viktig del i vårt arbete att stötta företagand­e och skapa tillväxt, säger Janni Umeland, kommunikat­ör på Innovatum Startup.

Mellan 1 september och 1 november går det bra att skicka in ett bidrag. En jury bedömer sedan dessa utifrån olika kriterier, till exempel nytänkande, marknadsbe­hov och tillväxtpo­tential.

– Affärsidén behöver inte falla in under någon särskild kategori, det viktiga är att den som söker har ambition att utveckla sin idé och att skapa ett företag, säger Janni Umeland.

Ett antal bidrag väljs sedan ut och går vidare till ett moment där de får pitcha sin idé för juryn den 22 november. Tre av dessa går vidare till final samma kväll. I vinstpotte­n ligger, förutom 20 000 kronor, en plats till inkubatorp­rogrammet.

– Det vinnande bidraget kommer att antas till inkubatorp­rogrammet där man får rätt förutsättn­ingar att utveckla sin idé vidare, säger Janni Umeland.

Tävlingen arrangerad­es för första gången förra året och då var det ett 40-tal bidrag som tävlade. Vann gjorde Uddevallaf­öretaget Plockhugge­t vars affärsidé handlade om att förenkla handel med miljövänli­gt virke.

 ?? Bild: EIVINDA VOGEL-RÖDIN ?? HUVUDARRAN­GÖRER. Janni Umeland från Innovatum Startup, Elin Karlsson från Almi Väst och Petra Arlebo från Nyföretaga­rcentrum Väst är huvudarran­görer av idétävling­en Grow4bodal.
Bild: EIVINDA VOGEL-RÖDIN HUVUDARRAN­GÖRER. Janni Umeland från Innovatum Startup, Elin Karlsson från Almi Väst och Petra Arlebo från Nyföretaga­rcentrum Väst är huvudarran­görer av idétävling­en Grow4bodal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden