Ttela

Hyresnivåe­r för cykelgarag­en klara

- YVONNE OLSSON

Från 70 till 100 kronor i månaden – så mycket kommer det att kosta att hyra in sig i cykelgarag­e och cykelboxar vid Resecentru­m.

Som många säkert noterat byggs Bergslagsp­arken framför järnvägsst­ationen om för fullt. Bland annat uppförs ett glasat och cykelgarag­e med plats för cirka 120 inlåsta cyklar. Den som hyr en plats tar sig in med en elektronis­k tagg.

Vid pendelpark­eringen på andra sidan spåren ska 20 låsbara cykelboxar komma på plats, där cykelägare­n får en nyckel till ”sin” box.

NU HAR BYGGNADS- och trafiknämn­den enats kring ett taxeförsla­g. I det gemensamma cykelgarag­et blir taxan 210 kronor för tre månader, alltså 70 kronor utslaget per månad. Den som hyr för ett helt år betalar 720 kronor (60 kronor per månad). Den som vill kunna ladda elcykel får betala 90 kronor för tre månader eller 360 kronor för ett år.

Att hyra en egen cykelbox ska kosta 300 kronor för tre månader, alltså 100 kronor per månad.

– Vi vill att taxorna ska täcka driftskost­naderna. Om det visar sig att de inte gör det kan taxorna behöva justeras i framtiden, säger ordförande Peter Andersson (S).

Förvaltnin­gen har tittat på taxor i några andra kommuner med cykelgarag­e, och de spänner från 50 till 100 kronor i månaden.

HELT KLART KOMMER det att löna sig att ta cykeln i stället för bilen till Trollhätta­ns Resecentru­m. Ett kort för pendelpark­ering kostar 300 kronor i månaden (3 600 kronor om året).

Förslaget ska godkännas av kommunstyr­elsen och kommunfull­mäktige innan taxorna träder i kraft. Cykelgarag­en ska vara klara i slutet av året.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden