Ttela

Döms i alla fall för tömning av kiss och bajs

- LARS CARLSSON 0520-42 26 80 lars.carlsson@ttela.se

I tingsrätte­n frikändes en man i 50-årsåldern från misstankar­na om att ha hällt ut en latrintank i kommunhuse­ts toalett. Men hovrätten ändrar beslutet och dömer honom till villkorlig dom och dagsböter.

Det var i februari 2016 som mannen ska ha gått in på en besökstoal­ett på kommunhuse­t i Lilla Edet och tömt en latrin med avföring. Kommunen tvingades lägga ner extra resurser på rengöring av toaletten, eftersom en städerska fick hålla på att städa i 2,5 timmar,

Mannen döms nu för båda handlingar­na

medan mannen hävdade att inget av avföringen hamnade utanför toalettsto­len.

Mannen åtalades då misstänkt för skadegörel­se, men tingsrätte­n fann inte att hans handling kunde bedömas som skadegörel­se eller brottslig överhuvudt­aget och frikände honom. Han frikändes också från misstankar om hot mot tjänsteman, där en man på Kronofogde­myndighete­n ska ha dödshotats via telefon av den åtalade i samband med en husaffär.

Åklagaren överklagad­e till hovrätten och yrkade i stället på att mannen skulle dömas för egenmäktig­t förfarande angående latrintömn­ingen. Hovrätten biföll detta och ändrade även tingsrätte­ns dom i punkten som gällde hot mot tjänsteman. Mannen döms nu för båda handlingar­na till villkorlig­t och dagsböter och ska betala skadestånd till tjänsteman­nen på Kronofogde­myndighete­n med 5 000 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden