Ttela

Janne : ”Vi måste gå vidare nu”

- TT

Landslaget­s första uppgift: Glömma VM i Ryssland. – Vi måste gå vidare, säger förbundska­pten Janne Andersson.

Förbundska­pten Janne Andersson, som har förlängt kontraktet med Svenska fotbollför­bundet, var tillbaka på bekant mark efter Vmäventyre­t i Ryssland.

I SPELARHOTE­LLETS KÄLLARE inledde han landslaget­s första samling sedan Sveriges kvartsfina­lförlust mot England med sin sedvanliga presskonfe­rens.

Där berättade han att en av lagets största uppgifter – vid sidan av matcherna – är att glömma VM.

– Vi har alla blivit påminda om VM fram till nu, och blir det fortfarand­e egentligen. Men det gäller att inte fastna i gammalt, utan att kunna gå vidare. Det kommer

”Jag kommer matcha runt ganska mycket. Använda Österrikem­atchen till att matcha flera spelare.”

JANNE ANDERSSON

jag prata om och Ekvall (Daniel, landslaget­s fotbollsps­ykologiske rådgivare) kommer ha en dragning, säger Andersson.

– Vi måste gå vidare.

FÖR LANDSLAGET ÄR det kort om tid fram till att det är dags. Redan på torsdag väntar träningsma­tch mot Österrike i Wien och fyra dagar senare är det Nations League-premiär hemma mot Turkiet.

Anderssons plan är låta flera spelare få ”visa upp sig” i Wien.

– Jag kommer matcha runt ganska mycket. Använda Österrikem­atchen till att matcha flera spelare. Prioritet är Turkiet-matchen, eftersom det är en tävlingsma­tch, säger han.

* 10 september: Nations League, Sverige–turkiet, Solna. * 11 oktober: Nations League, Ryssland–sverige, Kaliningra­d. * 16 oktober: Landskamp, Sverige– Slovakien, Solna. * 17 november: Nations League, Turkiet–sverige (plats ej bestämd). * 20 november: Nations League, Sverige–ryssland, Solna.

 ?? Bild: HANNA FRANZÉN/TT/ARKIV ?? JANNE ANDERSSON.
Bild: HANNA FRANZÉN/TT/ARKIV JANNE ANDERSSON.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden