Ttela

HÖLL VANDRING PÅ KYRKOGÅRD

- ING-MARIE NORRMAN

Det blev ett mycket lyckat tävlingsme­eting för Ellen Johansson, Vänersborg­s Rf, då hon var en av de ryttare som represente­rade Sverige under Baltic Cup i Drammen i Norge under veckoslute­t. Även vid de nationella hopptävlin­garna i Norrköping fanns lokala inslag med bra resultat.

Ellen Johansson och Curra Cover Flight inledde hopptävlin­garna i Drammen under torsdagen med en andraplace­ring i 1,15. Under fredagen tog ekipaget hand om segern i en av 1,20-klasserna och fortsatte under lördagen i samma stil. Då stod hon och Curra Cover Flight återigen överst på prispallen i 1,25.

Dessutom tog det svenska laget, som Ellen och Curra, ingick i en silvermeda­lj. Ellen är naturligtv­is jättenöjd och säger också att Curra kändes fin och fräsch och var framåt under hela meetinget. När vi pratar med henne är teamet i stort sett bara hemma och packar om för att sedan bege sig till Danmark för veckoslute­ts tävlingar i Wilhelmsbo­rg. För Ellen blir det nu också debut på tvåstjärni­g tävling.

HÖSTVERSIO­NEN AV NORRKÖPING Horse Show avhoppades också under helgen. Här fanns bland andra Josefin Bratell, Gärdhems HS, med bland de tävlande. Med Cardelia fixade hon en 1,30-placering under fredagen. Ekipaget startade sedan fortsatt under helgen i både 1,40 och 1,45 med bra resultat, dock utan placering. Josefin avslutade helgen med en 1,20-placering på Double Trouble.

På lite närmre håll, i Sjuntorp hos NÄRK, arrangerad­es hopptävlin­gar för häst med klasser från 0,90 till 1,20. Natalie Pettersson/mencos Edradour, DHSK, tog hand om segern i 0,95. Klubbkamra­ten Nathalie Bergqvist/capelito IV var inte sämre i enmeterskl­assen. Annika Stahre och Con Airos 2 från LERK vann 1,15-klassen och tog dessutom hand om andraplace­ringen i 1,20. Mathilda Persson/panamera W, TSR, lyckades bra i 1,15 och slutade som fyra.

FLERA AV OMRÅDETS ponnyrytta­re tävlade på Grevagårde­n där tre bohuslänsk­a ridklubbar samarrange­rade ett tredagarsm­eeting i hoppning. Inga lokala segrar, men väl flera framskjutn­a placeringa­r.

Annie Karlsson, TSR, tog med Jump Inns Black Shadow hem två fjärdeplac­eringar, dels i lätt A och dels i medelsvår B. Dessutom slutade hon som tvåa i lätt A med Cnocban Annabelle. Blenda Matsson, också TSR, fixade två andraplace­ringar, båda i lätt B-klass och med ponnyerna Pralin och Gando.

ÄVEN FÖR EVELINA Broo, GHS, slutade tävlingshe­lgen med två placeringa­r på Helle 10 och i lätt C samt lätt B. Vrf-ekipagen Emma Sjöling/katjés Fabius och Felicia Reuterberg/my Erris Silver Sands red hem placering, detta i lätt C respektive lätt B. I lätt C blev det också en andraplace­ring för Frida Hansson/knockbeg Little Bob, DHSK.

 ?? Bild: PRIVAT ?? HOPPLA. Ellen Johansson och Curra Cover Flight var och tävlade i Norge i helgen, och hoppade där till sig flera fina placeringa­r.
Bild: PRIVAT HOPPLA. Ellen Johansson och Curra Cover Flight var och tävlade i Norge i helgen, och hoppade där till sig flera fina placeringa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden