Ttela

Tjuvar bröt sig in genom väggen

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: En bilskrot i Vänersborg utsattes för inbrott under natten till tisdagen. Polisen har inga spår.

När Stefan Eriksson kom till jobbet på tisdagsmor­gonen hittade han ett stort hål i väggen. – Jag blir inte ens arg, jag blir bara trött, säger han.

Under natten till tisdagen tog sig inbrottstj­uvar in i bilskroten Sjuntorps bilservice lokaler på Tenggrenst­orps industriom­råde i Vänersborg. Och det gjorde de genom att göra hål i plåtväggen.

När ägaren Stefan Eriksson öppnade dörren på morgonen lyste det från ena hörnet av den i övrigt mörka lokalen. Han gick dit för att titta och såg då att det var morgonljus­et som kom in genom den trasiga väggen.

Men det gick nog inte riktigt som tjuvarna hade tänkt sig, bytet blev ganska klent. Allt de lyckades hitta och få med sig var två mobiltelef­oner. De hade inte tagit med sig några verktyg, inte brutit upp kassalådan eller stulit datorer.

– Det enda jag kan se är borta är telefonern­a.

En byrå var sönderslag­en och papper hade slängts omkring på ett av kontoren. Stefan Eriksson tror att tjuvarna, trots att det lämnat kassalådan i fred, var ute efter pengar. – Men det finns inga pengar här. I de allra flesta fall använder kunderna kort nu för tiden.

Stefan Eriksson gör det svårt för tjuvarna, på kvällen bryts strömmen i hela lokalen så att tända ljuset på natten är omöjligt. Och nu ska man förbättra säkerheten ytterligar­e vad gäller larmet, övervaknin­gskameror och belysning ute.

– Det är tråkigt när det blir så här. Men jag blir inte arg, jag blir bara ledsen, säger Stefan Eriksson.

Händelsen är polisanmäl­d. Men enligt polisen ska det inte finnas några spår att gå på och inbrottet lär därför inte utredas vidare.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? SÖNDERBRUT­EN. Tjuvarna tog sig in genom väggen till Stefan Erikssons lokaler.
Bild: NIKLAS JOHANSSON SÖNDERBRUT­EN. Tjuvarna tog sig in genom väggen till Stefan Erikssons lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden