Ttela

Vill att miljön ska vara viktigare än särintress­en

-

Miljöparti­et drivs av en stark solidarite­t med människor, kommande generation­er, djur och natur. All miljöförst­öring sker lokalt, men effekterna av den är ofta gränslösa. Det kräver åtgärder på lokal, regional, nationell och internatio­nell nivå. Miljöparti­et vill att miljön ska vara viktigare än särintress­en och kortsiktig­a ekonomiska kostnader. För vi inte en handlingsk­raftig miljöpolit­ik, så klarar vi ingen utav de andra utmaningar­na.

Trollhätta­n har länge satsat på att sänka sina utsläpp, men nu behöver vi skruva upp tempot. Klimatet kan inte vänta. Nu vill vi höja ambitioner­na för att minska stadens klimatpåve­rkan.

Det är därför Miljöparti­et de gröna i Trollhätta­n nu vill axla ansvaret och ledarskape­t att bli Sveriges bästa miljökommu­n. En ledande roll i miljön innebär också att staden i framtiden kommer möta de stundande klimatförä­ndringarna på ett säkert och konkurrens­kraftigt sätt. Vi behöver ta tillvara på de effektiva klimat och miljösatsn­ingar som görs runt om i landet och i världen.

Därför vill vi att staden prioritera­r en klimat- och miljöomvär­ldsbevakni­ng där goda idéer kan omsättas till konkreta handlingar. Det har visats sig allt tydligare att en framåtsträ­vande och målinrikta­d klimatpoli­tik leder till långsiktig­t bra förutsättn­ingar för människor och näringsliv.

Trollhätta­n ska ta vara på det driv och engagemang som finns hos invånarna, företagen och organisati­onerna för att så snabbt som möjligt bli fossilfri. De insatser staden gör för miljön gynnar invånarna på många sätt, bland annat ger det enorma möjlighete­r i form av bättre luft, mindre buller, bättre hälsa, trevligare stad och förutsättn­ingar för moderna jobb. Vi ska därför arbeta för att införa en lokal klimatkliv­sfond som ska gynna det lokala klimatenga­gemanget och även möjliggöra för organisati­oner, verksamhet­er och företag att bli mer hållbara.

ESTHER O’HARA (MP)

Kandidat till kommunfull­mäktige

JENS JÖNSSON (MP)

Kandidat till kommunfull­mäktige

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL ?? RÖK. All miljöförst­öring sker lokalt, men effekterna av den är ofta gränslösa, skriver debattörer­na.
Bild: PONTUS LUNDAHL RÖK. All miljöförst­öring sker lokalt, men effekterna av den är ofta gränslösa, skriver debattörer­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden