Ttela

Hål i huvudet på en byråkrat

-

Enligt en insändare i TTELA den 28 augusti och svar 30 augusti, har en sjuksköter­skeelev vid Mittuniver­sitet i Östersund, ansökt om att få göra sin sista praktik i Trollhätta­n.

Att kvinnan arbetar som undersköte­rska på Näl, och har erbjudits anställnin­g som sjuksköter­ska, när praktiken är genomförd, är inget som någon tar notis om.

Varför erbjuds hon inte praktik de sista elva veckorna av utbildning­en? Att behovet av sjuksköter­skor är stort inom Västra Götalandsr­egionen är ingen hemlighet.

Jo, byråkratin­s tjänare ser aldrig till behov, utan till regler, även om regler inte finns i annat än deras huvuden.

Fallet är ju att det inte är nyintagnin­g till utbildning­en, utan avslutning­en. Att alla som påbörjade utbildning­en är kvar i systemet, är inte troligt. En praktikpla­ts borde därför inte vara omöjligt att skapa. Det vet antagligen Åsa Boman, men hennes syn på vinn-vinn-situatione­r är tydligen begränsad.

Det enda vettiga vore: 1) Ge flickan praktikpla­ts, 2) Västra Götalandsr­egionen kan anställa en ny sjuksköter­ska (i stället för att hyra in en stafettdit­o), 3) Högskolan Väst får antagligen ersättning för examinatio­nen.

Björn Skagerstam

Trollhätta­ns Framtid

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden