Ttela

Alla ska kunna lita på tidtabelle­n

- MATS HÄGGNER

Fler än någonsin vill resa med tåg och Västra Götaland är den region i landet med störst andel undermålig järnväg. Hindret för en fortsatt expansion av pendeltågs­trafiken är bristen på upprustnin­g och underhåll av järnvägarn­a. Regeringen måste tillföra mer resurser till upprustnin­g och utbyggnad av järnvägar, för att klara utbyggnade­n av pendeltågs­trafiken.

Västtrafik måste också trimma sin organisati­on för att kunna leva upp till sina mål. Mycket fungerar bra i dag, men varför ska man vara orolig för att komma i tid till jobbet eller nästa anslutning när man reser miljövänli­gt? Det måste bli bättring på punktlighe­t och informatio­n vid förseninga­r.

Jag, och hela Centerpart­iet, vill underlätta för människor att ta intressant­a jobb utan att behöva flytta från den plats man är rotad och trivs på. Därför är utbyggnade­n av kollektivt­rafiken i hela Västra Götaland avgörande för fortsatt tillväxt. Fler resenärer ska våga ställa bilen och få en snabb, bekväm och punktlig resa med Västtrafik. Det stärker arbetsmark­naden samtidigt som vi minskar köer, buller, utsläpp och parkerings­problem.

Stöd oss i Centerpart­iet för att förverklig­a en bättre kollektivt­rafik. Det ska vara enkelt att leva klimatsmar­t även om man har en bit mellan hem och jobb eller om nöjeslivet lockar på annan ort. Jag tänker jobba för dessa frågor om du ger mig ditt kryss i regionvale­t.

Centerpart­iet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden