Ttela

Fonjah ute på vift igen

- MARTIN AHLIN

Ismael Fonjah försvann, kom tillbaka – och har nu försvunnit igen. – Ja, han har valt att åka utomlands, men jag vet inte exakt vart, säger Johan Möller i Vänersborg­s FK:S herrsektio­n.

Den 25-årige mittfältar­en gör sin tredje säsong på Vänersvall­en och har under den här tiden etablerat sig som en av lagets allra viktigaste spelare. Men 2018 har varit ett struligt år för Ismael Fonjah, av anledninga­r som får anses vara extraordin­ära.

NÄR VFK INLEDDE höstsäsong­en saknades han mot såväl Vårgårda som Skoftebyn på grund av ett provspel i Mellanöste­rn, dock utan klubbens

”Det är ju inget vi kan hindra, men han står under kontrakt här och det är inget vi stöttar”

JOHAN MÖLLER Vänersborg­s FK:S herrsektio­n

godkännand­e. ”Ett oprofessio­nellt beteende”, konstatera­de tränaren Henrik Fridolvsso­n för TTELA då, innan han fick tillbaka Fonjah till mötet med Nordvärmla­nd.

Men efter det har man återigen fått klara sig utan spelaren.

– Ja, han har valt att åka utomlands, jag vet inte exakt vart, för att provspela och det har han inte gjort med klubbens goda minne, säger Johan Möller.

Så han har gjort det utan tillåtelse?

– Ja. Det är ju inget vi kan hindra, men han står under kontrakt här och det är inget vi stöttar.

Kommer han att spela mer för er framöver?

– Var jag och han är just nu vill jag faktiskt inte ta i pressen, det är inte helt färdigt än. Men det är ett dödläge kan man säga: han är otillgängl­ig för spel och vi vill ju att han ska vara tillgängli­g. Vi har en tunn trupp och det är ett ansträngt läge så det är viktigt att han spelar för oss, påpekar Möller.

VFK möter närmast jumbon FBK Karlstad borta på lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden