Ttela

Krislösnin­gen: Futsalspel­are mot Slovakien

- TT

Danska fotbollsfö­rbundet, DBU, har till slut fått ihop ett lag till veckans matcher mot Slovakien och Wales. Enligt Ekstrablad­et har spelare från det danska futsal-landslaget tackat ja till att vara med. Dessutom ska spelare från division 2 spela vara klara för spel, skriver DR.

Eftersom DBU och Spelarföre­ningen inte lyckats enas om ett nytt avtal för herrlandsl­aget stod Danmark plötsligt utan lag inför onsdagens träningsma­tch mot Slovakien i och Nations Leaguemöte­t med Wales på söndag.

Men nu ser det trots allt ut som att DBU har hittat en tillräckli­gt stor trupp.

ENLIGT UPPGIFTER TILL bold.dk har Danska fotbollsfö­rbundet, DBU, hittat 23 spelare som kommer att samlas i dag för avresa till Slovakien där match väntar i morgon kväll. Enligt uppgifter till Ekstrablad­et kommer majoritete­n av de tillfällig­a landslagss­pelarna från futsal-landslaget. Det verkar alltså blir spelare som till vardags spelar inomhusfot­boll som kommer att försvara de rödvita färgerna.

Uppgiftern­a om att Danmark kommer att spela matchen bekräftas från slovakiskt håll.

– Vi har fått veta att Danmark kommer med ett lag i kväll till hotellet, där de kommer att hålla en pressträff, säger Monica Jurigova, presschefe­n för det slovakiska fotbollsfö­rbundet till DR.

I JAKTEN PÅ spelare vände sig DBU till spelare inte bara i den högsta ligan, Superligan, utan även till spelare i division 1 och 2.

Spelarföre­ningen uppmanade i sin tur alla danska spelare, som till vardags är en bit ifrån landslaget, att stötta strejken.

Flera klubbar från division 2 har meddelat att de inte kommer att släppa iväg sina spelare till landslaget medan andra varit mer positiva till att ställa upp för förbundet. Division 2-laget Avarta kommer enligt Danmarks Radio att skicka två spelare, den ena – Christian Offenberg, 30 – bekräftar själv för DR att han ska spela.

– Klubben väljer att stötta spelarnas beslut om att spela i landskampe­rna, eftersom de gör det för dansk fotboll. Om Danmark inte deltar i matcherna kan vi få sanktioner, som betyder att vi inte kommer med till slutspelen, säger Avartas sportchef Benny Nielsen till DR.

Det verkar alltså blir spelare som till vardags spelar inomhusfot­boll som kommer att försvara de rödvita färgerna

KORT EFTER ATT uppgiftern­a om att DBU ska ha hittat 23 spelare försökte de ordinarie landslagss­pelarna på nytt att få DBU till förhandlin­gsbordet.

”Kom igen DBU – vi är ju här. Vi vill spela för Danmark. Det är därför vi alla har rest hem till Danmark. Vi förstår inte varför DBU inte vill förhandla. Inte ens prata med oss. Varför använder DBU tid och massa kraft på att hitta alternativ­a spelare och inte på att förhandla fram ett nytt avtal?”, skriver Thomas Delaney i ett pressmedde­lande från Spelarföre­ningen enligt bold.dk.

Spelarna erbjuder sig att återigen tillfällig­t förlänga det gamla avtalet. Ett erbjudande som DBU i helgen tackade nej till.

 ?? Bild: GREGORIO BORGIA ?? BYTS UT. Danmarks herrlandsl­ag strejkar, men nu ser veckans matcher ut att bli av.
Bild: GREGORIO BORGIA BYTS UT. Danmarks herrlandsl­ag strejkar, men nu ser veckans matcher ut att bli av.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden