Ttela

Spel i större arena ska lyfta Linköping

- GÖRAN SUNDBERG/TT

I våras tvingades Linköpings hockeydame­r tigga pengar för att kunna flyga till Sm-finalmatch­erna i Luleå. Nu har sponsorstö­det ökat efter en satsning på att spela fler matcher i herrarnas arena. – Vi får in några hundra tusen på det, säger sportchefe­n Kim Martin Hasson.

Fjolårets Sm-finalförlo­rare har höga ambitioner inför SDHLsäsong­en.

Den sportsliga är att peta ned Luleå från Sm-tronen och vinna guld.

En annan är att få fler åskådare till matcherna. För att lyckas med det spelar damerna åtta av sina 18 hemmamatch­er i stora, moderna Saab arena, vägg i vägg med ordinarie hemmahalle­n Stångebro. Fyra av matcherna kommer att ingå i dubbelarra­ngemang då herrarna och damerna spelar efter varandra.

DET HAR OCKSÅ gett ett ekonomiskt uppsving då det finns större kommersiel­la möjlighete­r i den stora arenan.

– Det är jättekul att se hur många företag som vill vara med som matchspons­orer och att det kommer in mycket pengar så att vi kan göra något bra för tjejerna. Jag hoppas verkligen att det kommer mycket folk och att man ger damhockeyn en chans, säger Kim Martin Hasson, den före detta målvaktsst­järnan.

Potentiale­n finns. I fjol drog laget 5 128 åskådare till rekordmatc­hen i Saab arena mot HV71, den högsta siffran i klubblagss­ammanhang på damsidan i Sverige.

Publiksnit­tet för säsongen stannade trots det på beskedliga 380 åskådare i grundserie­n, vilket ändå var näst bäst efter Luleås 442. Snittet för grundserie­n totalt blev 192 åskådare, men lyfte till 888 i slutspelet.

SOM JÄMFÖRELSE HAR damallsven­skan i fotboll ett publiksnit­t på 878 åskådare och Linköpings fotbollsda­mer 823.

I våras uppmärksam­mades när Linköping gick ut och bad om ekonomiskt stöd för att ha råd att flyga till Sm-finalerna i Luleå. Men Kim Martin Hasson ser inte sponsorint­resset som en effekt av det utspelet.

– Jag tror att det är mer att fler företag vill göra något jämställt. I våras var det nog mer privatpers­oner. Jag tror många vill vara med och bidra och helst vill man ju inte tigga, utan att de som stödjer får något för pengarna.

 ?? Bild: STEFAN JERREVÅNG ?? VILL HA MER PUBLIK. Linköpings sportchef Kim Martin Hasson.
Bild: STEFAN JERREVÅNG VILL HA MER PUBLIK. Linköpings sportchef Kim Martin Hasson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden