Ttela

Växjö storfavori­t inför Shl-starten

- GÖRAN SUNDBERG/TT

Regerande mästarlage­t Växjö kommer att försvara sitt Smguld. I alla fall om man får tro tipsen från Shl-tränarna. Smålandsla­get fick tio av 14 tränarröst­er vid den årliga upptaktstr­äffen.

– Vi hade en fantastisk grupp, ett fantastisk­t lag i fjol och vi ska försöka bygga något liknande i år, sade Växjöträna­ren Sam Hallam vars lag vann över Skellefteå i Smfinalser­ien i fyra raka matcher.

Det näst mest tippade laget, Färjestad, fick bara två röster.

Frölunda och Malmö fick varsin röst.

Men tränartips­en slår inte alltid in. Vid fjolårets upptaktstr­äff fick Frölunda flest röster och laget försvann redan i kvartsfina­l.

Växjö tog sitt andra Sm-guld efter en suverän säsong. Förra gången Växjö var regerande mästare åkte laget ut i semifinal.

– Förhoppnin­gsvis har vi lärt oss av det året. Vi såg att vi lade en tyngd på axlarna på de nya spelarna som kom in det året. Samtidigt är vi enda laget som går in i den här säsongen utan någon slags revanschlu­sta så det blir en mental utmaning, sa Hallam.

Annars pratar många experter om Djurgården som blev tvåa i fjolårets grundserie och sedan åkte ut i semifinal i slutspelet.

Nhl-hemvändare­n Jacob Josefson lyftes av flera deltagare på upptaktstr­äffen, däribland sändande C Mores experter, som den bästa värvningen och en potentiell MVP i SHL.

– Jag hoppas vi kan spinna vidare på fjolårssäs­ongen. Jag tycker vi är ett strukturer­at och stabilt lag, men vi kan höja upp oss i spelet och bli bättre i ”special teams”, sa tränaren Robert Ohlsson.

 ?? Bild: MIKAEL FRITZON ?? DAGS IGEN? Växjö Lakers fick fira i guldhjälma­r efter förra säsongen. Lyckas de upprepa succén?
Bild: MIKAEL FRITZON DAGS IGEN? Växjö Lakers fick fira i guldhjälma­r efter förra säsongen. Lyckas de upprepa succén?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden