Ttela

Företagen du ska se upp med

- MIA PETTERSSON mia.pettersson@gp.se

Årets andra upplaga av Råd & röns ”svarta lista” är här. 16 västsvensk­a företag som inte följt Allmänna reklamatio­nsnämndens beslut förekommer, varav fyra har varit med tidigare.

Två gånger om året sammanstäl­ler Råd & rön Svarta listan, med företag som inte följer beslut fattade av Allmänna reklamatio­nsnämnden, ARN. Nedan följer ett urval av årets andra omgång. Hela listan finns på vår hemsida: www.gp.se/ livsstil/konsument.

Strax efter köpet upptäcktes att bilen behövde ny motor. ARN rekommende­rade att kunden får lämna tillbaka bilen och får tillbaka de 19 000 kronor den kostade.

Bilhuset Göteborg AB, Västra Frölunda (Återkomman­de)

Den nyinköpta bilen hade fel på Egr-ventilen. ARN rekommende­rade att kunden ersätts med 2 819 kronor.

Homelarm, Hisings Kärra

Det beställda larmet gav återkomman­de fellarm. ARN rekommende­rade att företaget tar tillbaka utrustning­en och återbetala­r det kunden har betalat för larmet.

Lilla Edets buss/taxi Lilla Edet AB, Lilla Edet (Återkomman­de)

Vinguiden på vinresan till Alsace uteblev. ARN rekommende­rar att de två resenärern­a ersätts med tillsamman­s 4 000 kronor.

Prima bilar, Göteborg

Kamremmen på den nyköpta bilen var inte bytt. ARN rekommende­rar att företaget betalar 4 981 kronor för bytet.

Studio Aveny, Göteborg

Lösögonfra­nsarna skulle sitta kvar i tre till fyra veckor, men började falla av redan efter några dagar. ARN rekommende­rade att företaget betalar tillbaka 1 195 kronor. * Allmänna reklamatio­nsnämnden (ARN) prövar tvister mellan konsumente­r och företag. Om ARN bedömer att ett anmält företag brutit mot svenska konsumentl­agar och/eller -regler rekommende­rar de någon typ av kompensati­on till kunden. * En majoritet av de anmälda företagen följer rekommenda­tionen. Om de inte gör det hamnar de på Svarta listan, som sammanstäl­ls två gånger om året av Råd & rön. * För att vara säkra på att inget företag felaktigt hamnar på listan kontaktar Råd & rön både de aktuella företagen och anmälarna och frågar om de gett/fått rättelse, innan listan publiceras.

 ??  ?? Automarket scandinavi­a AB, Göteborg
Automarket scandinavi­a AB, Göteborg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden