Ttela

SKULPTURPA­RK FÅR EN PORT

- YVONNE OLSSON 0520-42 26 09 yvonne.olsson@ttela.se

En portal, kanske till en annan värld – så tänker Thomas Nordström kring sitt verk, det senaste tillskotte­t i Gamle Dals skulpturpa­rk.

Som TTELA berättat har Trollhätta­ns stad upphandlat de första permanenta konstverke­n till den skulpturpa­rk som sakta, men säkert ska växa fram i området runt Höljan i Gamle Dal. Första skulpturen, en monolit i marmor, kom på plats i slutet av juni.

FUNDAMENTE­T FÖR DEN andra skulpturen har tagit lite tid att få till. Men i veckan har den tre meter höga skulpturen kommit på plats, och när TTELA dyker upp håller Stockholms­konstnären Thomas Nordström på med de sista detaljerna.

– Skulpturen är tillverkad i cortenstål, om ett år kommer den att vara rostig på ytan. Den tog bara en månad att tillverka, men då var vi ett helt team.

När Thomas Nordström fick idén till skulpturen – som heter Portal – gick tankarna till en port, dörr eller sluss mellan olika nivåer eller världar.

– Som en luftsluss i ett rymdskepp, eller kaninhålet i Alice i Underlande­t.

Inne i skulpturen sitter åtta lampor.

– Den kommer att fungera som en ljuslykta, och kommer nog att lysa redan i kväll, berättar Thomas Nordström.

VANLIGTVIS PLACERAS HANS skulpturer i anslutning till byggnader. Exempelvis har han skapat en betongskul­ptur utanför Näls nya akutmottag­ning.

– Det är inte ofta jag får se mina verk i en så här fantastisk miljö.

 ?? Bild: YVONNE OLSSON ?? PORTAL. Besökarna i Gamle Dal kommer nog att vilja gå igenom skulpturen, tror konstnären Thomas Nordström. ”Och låta sig fotografer­as i den.”
Bild: YVONNE OLSSON PORTAL. Besökarna i Gamle Dal kommer nog att vilja gå igenom skulpturen, tror konstnären Thomas Nordström. ”Och låta sig fotografer­as i den.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden