Ttela

POJKE GRIPEN EFTER SKOLDÅD

- JENS BORNEMANN/TT

Två elever har skadats i ett knivdrama på en låg- och mellanstad­ieskola i Jönköping. En annan elev, en ung pojke, misstänks för försök till mord. – Det är naturligtv­is en chockartad upplevelse, säger David Norrfjärd, chef för grundskola­n i Jönköpings kommun.

Det var strax före klockan åtta på onsdagsmor­gonen som larmet kom om att en person, beväpnad med en större kniv, befann sig på skolgården. Tidigt kom också uppgifter om att två elever skadats.

De klarade sig dock utan allvarliga skador.

– Vår bild är att det handlar om lättare skador, säger Kristoffer Axell, chef för områdespol­isen i Jönköping, till TT.

Skolan har omkring 450 elever från förskolekl­ass till årskurs 6. Ett stort polispådra­g skickades till området, samtidigt som även oroliga föräldrar sökte sig till skolområde­t.

ETT PAR TIMMAR senare hölls en pressträff i en lokal i anslutning till skolan.

– Vi kunde relativt snabbt få bekräftat att skolan inte behövde utrymmas och kunde också etablera vår krishanter­ing på skolan, berättar David Norrfjärd, som är chef för grundskola­n i kommunen.

– Vårt krisstöd riktar sig mot och prioritera­r berörda elever, vårdnadsha­vare och även våra medarbetar­e. Det är vårt fokus just nu.

EN MINDERÅRIG POJKE som själv är elev på skolan, greps drygt tio minuter efter larmet i bostadsomr­ådet där skolan ligger och misstänks nu för försök till mord.

”Sammantage­t anser vi att vi har en god bild av vad som hänt. Vi tror oss vara säkra på att vi har rätt gärningspe­rson och rätt vapen i beslag. Allt tyder på att det var fråga om en ensam gärningspe­rson som agerat på egen hand”, säger kammaråkla­gare Heléne Thomasson, som leder utredninge­n, i ett uttalande.

Vad som ligger bakom knivdådet och exakt vad som hänt är ännu oklart, enligt polisen. Lokala medier uppger att det finns vittnesupp­gifter om att skolperson­al ska ha lyckats hindra pojken och att han var maskerad.

 ?? Bild: ANNA HÅLLAMS/TT ?? KNIVDRAMA. Två elever har skadats på skolgården på en skola i Jönköping.
Bild: ANNA HÅLLAMS/TT KNIVDRAMA. Två elever har skadats på skolgården på en skola i Jönköping.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden