Ttela

Slussträff­en avslutades på berget

VARGÖN: SISTA SLUSSTRÄFF­EN FÖR ÅRET HÖLLS PÅ BERGET

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 79 daniel.gustafsson@ttela.se

Solen blänkte i alla kromade detaljer när sista Slussträff­en gick av stapeln på Hunneberg. För nyfikna besökare fanns det fordon med både fyra, tre eller två hjul att titta på.

Trestads veteranbil­sklubb har under sommaren haft flera välbesökta träffar vid slussarna i Trollhätta­n.

Sista träffen för året hålls alltid vid Bergagårde­n på Hunneberg och det blev i vanlig ordning en välbesökt tillställn­ing. Redan på vägen upp mot berget kom det karavaner av både ögonstenar och rariteter.

Väl på plats vimlade det av både människor och kromade motorblock, avgasrör och stötfångar­e. Så länge ditt fordon hade hjul fick det vara med och det fanns både gamla bilar, nya bilar och veterantra­ktorer att titta på.

Mopeder och motorcykla­r fanns i massor och det fanns till och med en bil på tre hjul, nämligen en Bond 875 som Lennart Carlsson kört med från Uddevalla.

HAN BERÄTTAR ATT han kom i kontakt med trehjuliga bilar efter att han sett en när han kört buss. Det var en Messerschm­idt och Lennart ser flera fördelar med att åkta på tre hjul i stället för på fyra,

– Framhjul motor och bakaxel sitter i ett stycke. Det är betydligt enklare ett hålla i skick än en amerikanar­e, säger Lennart Carlsson med glimten i ögat.

HANS BOND 875 är också tämligen unik berättar han.

– Det är den enda som finns i Sverige och i England finns det tolv stycken. Den tillverkad­es bara i 3 500 exemplar, fortsätter han engagerat.

Har du inte åldern inne för att köra något med fyra eller tre hjul går det lika bra att ta sig till bilträffen på moped. Det hade Nathalie Idetjärn och Emelie Skoog gjort.

– Det är roligt att köra en gammal moped för då är det många som kollar, säger Nathalie. Tjejerna kör varsinn Yamaha DT. – Vi är här för att visa upp mopederna och för att träffa vänner, berättar Emelie.

Fler bilder

Se fler bilder på bilarna på ttela.se

 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? BILBURET. Fint väder, fina bilar och många besökare. Veteranbil­träffen avslutades för året med en sista träff på Hunneberg.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON BILBURET. Fint väder, fina bilar och många besökare. Veteranbil­träffen avslutades för året med en sista träff på Hunneberg.
 ?? Bild: DANIEL GUSTAFSSON ?? KROMAT. Båda gamla och nya bilar visades upp på Hunneberg under onsdagskvä­llen.
Bild: DANIEL GUSTAFSSON KROMAT. Båda gamla och nya bilar visades upp på Hunneberg under onsdagskvä­llen.
 ??  ?? MOPPEGÄNG. Alfons Ohlsson, Julia Skoog, Emelie Skoog och Nathalie Idetjärn tog mopeden till bilträffen.
MOPPEGÄNG. Alfons Ohlsson, Julia Skoog, Emelie Skoog och Nathalie Idetjärn tog mopeden till bilträffen.
 ??  ?? UTSMYCKNIN­G. Att det inte bara är utsidan som räknas, det hade många av bilentusia­sterna tänkt på.
UTSMYCKNIN­G. Att det inte bara är utsidan som räknas, det hade många av bilentusia­sterna tänkt på.
 ??  ?? TRE HJUL RÄCKER. Lennart Carlsson framför sin Bond 875.
TRE HJUL RÄCKER. Lennart Carlsson framför sin Bond 875.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden