Ttela

19 vårdcentra­ler står på spel i jakt på vinster i sjukvården

-

Svar till moderatern­a Lundberg, Bielinski och Åberg, TTELA 3 september.

Det är inte vi socialdemo­krater som styr Västra Götalandsr­egionen. Det gör en moderatled­d majoritet.

Det är inte vi socialdemo­krater som lagt ner fem av Närhälsans vårdcentra­ler i regionen sedan 2014. Det har ni moderater gjort.

Det är inte vi socialdemo­krater, utan ni moderater, som försvarar vinstjakt i sjukvården, vilket nu gör att hälsan för över 160 000 människor i Västra Götaland kan falla i händerna på internatio­nella riskkapita­listers godtycke, när Capio satts ut till försäljnin­g. En enda budgivare finns – en multinatio­nell vårdkoncer­n med ägare som är börsklippa­re i såväl Europa som Australien, Asien och USA.

Insatsen i Västra Götaland är 19 vårdcentra­ler, varav den på Hjortmosse­n i Trollhätta­n är en. Dessutom ingår Lundby sjukhus i Göteborg i affären. Över hela landet berörs hundratuse­ntals människor listade på ett hundratal vårdcentra­ler, plus akutsjukhu­set S:t Göran i Stockholm.

Svensk sjukvård betalas med svenska skattepeng­ar. Då ska pengarna också stanna i Sverige.

Vi socialdemo­krater tycker att vårdens pengar ska användas till vård, inte till att fylla fickorna på riskkapita­lister. Vi värnar patienter, inte vårdföreta­gen. Tycker du som vi? Rösta rätt!

Bijan Zainali (S)

Regionråds­kandidat

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden