Ttela

Veteranmop­perally på Vänersnäs

- GÖRAN SAHLGREN

I lördags var det åter dags för veteranmop­edrally på Vänersnäs. Det är i år fjärde året i följd som Vänersnäs Hembygdsfö­rening arrangerar rally.

Närmare 50 moppar kom till start, något färre än förra året. Det fanns i helgen många andra arrangeman­g som lockade motorintre­sserade, vilket nog kan förklara det lite lägre deltagaran­talet denna gång.

Banan om ca 6,5 mil gick i år inte enbart på Vänersnäs utan ut över slätten i Flo, Sal, Ås och Särestad med flera socknar. Utmed banan fanns fyra frågestati­oner med tre tipsfrågor på vardera. Frågorna var både av motorkarak­tär och sådana med lokal, historisk och kulturell anknytning. När svaren räknades samman var det ingen som lyckats pricka in alla rätt, men tre pristagare kunde ändå koras, vilka alla hade fina priser att hämta ut.

Ett tiotal sponsorer hade skänkt saker till rallyt. Utlottning av priser på startnumre­n var en populär avslutning på dagen. Föreningen hade fått in så många skänkta saker till prisbordet att alla deltagare kunde få var sin vinst.

När åkarna anlände till hembygdsgå­rden serverades det kaffe och smörgås och när de återvände efter att ha kört banan, vilket tog nära tre timmar, vankades det bland annat våfflor.

Alla åkare verkade nöjda och det fina vädret bidrog säkert också till det lyckade arrangeman­get. Med all sannolikhe­t blir det mopperally på Vänersnäs även nästa år.

 ?? Bild: GÖRAN SAHLGREN ?? STARTEN. Ett 50-tal moppar kom till start i år – något färre än förra året.
Bild: GÖRAN SAHLGREN STARTEN. Ett 50-tal moppar kom till start i år – något färre än förra året.
 ??  ?? GOTT. Gunnel Werner Svensson och Maggan Zetterströ­m (hembygdsfö­reningens ordförande) serverade åkarna korv med mos från hembygdsfö­reningens tidigare militära kokvagn.
GOTT. Gunnel Werner Svensson och Maggan Zetterströ­m (hembygdsfö­reningens ordförande) serverade åkarna korv med mos från hembygdsfö­reningens tidigare militära kokvagn.
 ??  ?? SAMLING. Vid det stora tältet vid hembygdsgå­rden var det servering.
SAMLING. Vid det stora tältet vid hembygdsgå­rden var det servering.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden