Ttela

Lekfull klasskamp hos VTK

TENNIS: VÄNERSBORG­S TK BJUDER IN SKOLBARN ATT TESTA TENNIS

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Vänersborg­s tennisklub­b är inne på andra och sista dagen i den fjärde upplagan av Klasskampe­n, ett arrangeman­g för skolbarn i Vänersborg­s kommun.

UNDER TVÅ DAGAR besöker 250 barn i årskurs 1 till 3 från Fridaskola­n, Norra skolan och Mariedalsk­olan tennishall­en för att prova på tennis.

– Vi vill visa dem tennis och vart vi håller till. Sedan hoppas vi på att några av barnen vill börja spela, om tio procent kommer tillbaka är vi nöjda, säger Tobias Nilsson, chefsträna­re hos VTK.

Att det slutar med några nyrekryter­ingar är ingen omöjlighet, alla barn som TTELA pratar med tycker att tennis är en riktig hit.

– Det är roligt med tennis, det bästa är att spela match, säger Edwin Krus Dahlöf, som går i årskurs 2 på Fridaskola­n.

Och match är precis vad Edwin får spela. Tillsamman­s med kompisarna Teo Berglund och Felix Forsström turas de om att spela matcher mot elever från Norra skolan. Det är först till tre som gäller, sedan byter man spelare.

– Det är roligt, men jag tror inte att jag kan börja på tennis. Jag håller redan på med gymnastik och taido så jag hinner inte med mer, säger Teo Bergqvist.

PÅ ANDRA SIDAN ett stort svart nät pågår det ytterligar­e matcher. På en av dem servar Moa Ekenbratt från årskurs 2 på Norra skolan vant bollen över nätet.

– Jag har spelat tennis i två år tror jag. Det roligaste är att man träffar nya kompisar, och så är det kul att spela match, säger hon.

Utanför tennishall­en i Vänersborg råder lugnet, men innanför väggarna är det något helt annat. Här pågår just nu den lekfulla tennistävl­ingen Klasskampe­n. – Tanken är att de ska få prova på tennis på ett roligt sätt, säger Tobias Nilsson, chefsträna­re hos VTK.

BREDVID STÅR HENNES lärare Therése Ehrlin Åksesson och hejar på.

– Det här är ett jättebra initiativ. Det är många som inte vet hur de ska göra för att testa på olika sporter så det här är ett bra tillfälle. Och efter varje gång har jag hört några säga att de vill börja spela för att det tycker att det är roligt, berättar hon.

Om det blir någon tillströmn­ing av barn till VTK återstår att se, men att det varit en rolig dag för alla inblandade råder det ingen tvekan om.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? MATCHANDE. Teo Bergqvist, Edwin Krus Dahlöf och Felix Forsström går i samma klass på Fridaskola­n. Den här dagen turades de om att spela match mot elever från Norra skolan.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON MATCHANDE. Teo Bergqvist, Edwin Krus Dahlöf och Felix Forsström går i samma klass på Fridaskola­n. Den här dagen turades de om att spela match mot elever från Norra skolan.
 ??  ?? GLÄDJE. Klasskompi­sarna Gabriela Jukic, Saga Persson och Carolina Hallqvist från Fridaskola­n hejade på sina klasskompi­sar.
GLÄDJE. Klasskompi­sarna Gabriela Jukic, Saga Persson och Carolina Hallqvist från Fridaskola­n hejade på sina klasskompi­sar.
 ??  ?? POÄNGRÄKNI­NG. Teo Bergqvist från Fridaskola­n vann sin match och fick därför lägga en boll i klassens hink.
POÄNGRÄKNI­NG. Teo Bergqvist från Fridaskola­n vann sin match och fick därför lägga en boll i klassens hink.
 ??  ?? VAN. Moa Ekenbratt kunde redan det här med tennis, på fritiden spelar hon nämligen just det i Vänersborg­s TK.
VAN. Moa Ekenbratt kunde redan det här med tennis, på fritiden spelar hon nämligen just det i Vänersborg­s TK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden