Ttela

Upploppmis­stänkt ännu ej förhörd

- EMMA-KARIN BJÖRK 0520-42 26 13 emma-karin.bjork@ttela.se

Tre veckor har gått sedan upploppen på Kronogårde­n. Den 20-åring som misstänks har ännu inte tagits in på förhör.

Nu åtalas en man misstänkt för rånet mot en frisersalo­ng i Vänersborg. 500 kronor fick rånaren med sig, men något vapen hittades aldrig.

I slutet av augusti larmades polisen till frisersalo­ngen i centrala Vänersborg. En ensam gärningsma­n hade kommit in på salongen och hotat till sig pengar.

Mannen ska ha sagt ”Ge mig pengar, jag skjuter dig”. Han ska ha haft handen i fickan och pekat på frisören i kassan som uppfattade det som att mannen hade ett vapen i fickan.

När hon öppnat kassaappar­aten sträckte sig mannen över disken och tog ut en sedel – 500 kronor – innan han gick ut från salongen igen.

Efter att frisören larmat polisen drog jakten med polishund igång i stan. Den skulle dock visa sig något enkelt. För mannen har själv i förhör berättat att hans mål var att uppsöka polisen. Han har inte mått bra och han ska ha hört röster som både uppmanat honom till rånet och till att gå till polisen. Efter gripandet fördes han till sjukhuset.

Enligt mannen ska han inte ha haft på sig någon pistol och något vapen hittades aldrig av polisen.

Nu åtalas mannen som alltså erkänner rånet. Han misstänks för fler brott, bland annat narkotikab­rott. Dessutom ska han ha hotat en kvinna på Facebook tidigare i år. Även de brotten erkänner mannen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden