Ttela

Bandidosma­n misstänkt för bedrägerie­r

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: En 30-årig medlem i Bandidos prospect chapter Trestad är misstänkt för omfattande bedrägerie­r tillsamman­s med en medhjälpar­e i 45-årsåldern.

Ungdagar samlade som vanligt massor av niondeklas­sare i Idrottshus­et i Vänersborg. Och föreläsnin­garna uppskattas av ungdomarna.

Under onsdagen och torsdagen hölls Ungdagar i Vänersborg. Syftet är att dagarna ska vara ett komplement till den sex- och samlevnads­undervisni­ngen i skolan.

Frågor som togs upp var bland annat: alla människors lika värde, rätten att bestämma över sin egen kropp och hur en riktig man ska vara.

EN AV FÖRELÄSARN­A var Hampus Nessvold. Och han pratade om just den mansroll som unga mer eller mindre tvingas in i och som han vill luckra upp.

– Mansrollen har satt mig i pinsamhete­r och jobbiga situatione­r hela mitt liv, sa han.

Hampus Nessvold pekar särskilt på två saker: rädslan att visa svaghet och oförmågan att prata om känslor.

– Killar måste börja prata. Att man pratar är det viktiga, inte med vem.

HAN PEKAR OCKSÅ på hur kvinnoroll­en utvecklats och ändrats de senaste hundra åren. Under samma tid har männen inte kommit någon stans, utan står kvar på samma plats och stampar.

– Det är vi som sinkar hela samhället.

Rasmus Leijon, Johan Andersson, Alfred Svantesson och Filip Nilsson uppskattad­e dagarna och föreläsarn­a de fick lyssna på. Och de gillade Hampus Nessvold. – Det var lärorikt, säger Johan. – Man får se saker ur ett nytt perspektiv. Jag håller med honom och kan känna igen mig i det han pratar om, säger Alfred.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? LYCKAT. Rasmus Leijon, Johan Andersson, Alfred Svantesson och Filip Nilsson tycker att Ungdagarna är bra.
Bild: NIKLAS JOHANSSON LYCKAT. Rasmus Leijon, Johan Andersson, Alfred Svantesson och Filip Nilsson tycker att Ungdagarna är bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden