Ttela

Kan söka ny ägare till hyresrätte­r

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Bolaget Obos har fått året ut på sig att hitta en ny ägare till hyresrätte­rna på Ström. Men hyresrätte­rna måste byggas först, därefter villor och bostadsrät­ter.

TTELA skrev nyligen om att byggplaner­na gällande nya hyresrätte­r på Ström försenas.

Det beror på att Obos har beslutat att inte längre äga hyresrätte­r och därför försökt hitta en ny ägare, men hittills inte funnit någon som kan ta över.

Bolaget fick därför nyligen förlängt markanvisn­ingsavtale­t med kommunen efter beslut i kommunstyr­elsen.

Samma bolag har även planer på att bygga villor och bostadsrät­ter i området. Men villkoret är att hyresrätte­rna ska byggas först.

I KOMMUNSTYR­ELSEN yrkade dock Camilla Olofsson (M) på att stryka kravet om att bygga hyresrätte­r först och fick medhåll från SD, C och MP.

Frågan avgjordes genom omröstning där majoritete­n (S, V och L) vann med sex röster mot fem.

– När kommunen sålde villatomte­r på Ström tog de slut i ett nafs. Nu har vi plöjt ner mycket pengar i området och konjunktur­en kan vända snabbt. Då är det bättre att vi får in pengarna genom att tillåta den andra byggnation­en komma igång före, säger Camilla Olofsson. Carlos Rebelo Da Silva (S), varför är det viktigt att bygga hyresrätte­rna först?

– Det är för att avtal ska hållas. Men också för att det skulle kunna riskera att hyresrätte­rna inte byggs alls om de inte byggs först. Och vi behöver hyresrätte­r, inte minst för de som inte har pengar på banken. Jag är förvånad över den kovändning­en från främst M som vill värna fri rörlighet och att avtal ska hållas.

 ??  ?? BESLUT. Det här området ska bebyggas, men i ordningen att hyresrätte­r byggs först.
BESLUT. Det här området ska bebyggas, men i ordningen att hyresrätte­r byggs först.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden