Ttela

Vi levererar framtidens Trollhätta­n

- PAUL ÅKERLUND, MONICA HANSON, ROBIN MASHALLAH, NINA LJUNGQVIST, MALIN JOHANSSON, PATRICIA VALERIA, LISA THORNADTSS­ON, MATS WIKING, PETER JONSSON, LARS-GUNNAR ANDERSSON, STENÅKE KJELL, LILLEWI FORSBERG, JONAS NILSSON, PETER ANDERSSON, MAUD BENGTSSON, GUNIL

Socialdemo­kraterna i Trollhätta­n prioritera­r välfärd, jobb, centrumutv­eckling och en levande landsbygd med starka bostadsort­er. Det lägger grunden för att vi ska bli en trygg och jämlik stad där du som trollhätte­bo kan känna frihet och framtidstr­o. Då krävs det att vi tillsamman­s bygger ett samhälle som backar upp dig när du behöver det och som gör oss tryggare i vår vardag. Därför vill vi socialdemo­krater fortsätta utveckla en stad som håller ihop.

Vi är övertygade om att de offensiva satsningar som hittills gjorts, tillsamman­s med våra samarbetsp­artners i V och MP, har varit betydelsef­ulla för stadens utveckling. Under mandatperi­oden har vi bland annat byggt och renoverat bostäder, lekplatser, idrottshal­lar, cykelvägar, nya äldreboend­en, ny skola i Sylte samt friluftsba­det i Öresjö. Dessutom har vi satsat på innovation, arbetsmark­nadsinsats­er och utbildning för att skapa fler arbetstill­fällen samt påbörjat upprustnin­gen av nya Drottningt­orget. Det har resulterat i minskad arbetslösh­et, landets bästa företagskl­imat och att företag står på kö att etablera sig i Trollhätta­n. Men vi ser också stora utmaningar framför oss med ökad otrygghet och segregatio­n. Därför vill vi fortsätta leverera ett Trollhätta­n för alla.

Här är några konkreta vallöften: Fria resor dygnet runt för 65+. För några veckor sedan presentera­de kommunalrå­det Monica Hanson ett vallöfte om att utöka de fria restiderna för äldre 65+ inom kollektivt­rafiken att omfatta hela dygnet i Trollhätta­n. Förändring­en kommer att gälla från 2019. Avskaffa delade turer. Under mandatperi­oden har vi infört rätt till heltid. Det är mer än många andra kommuner i landet lyckats med. Nu tar vi nästa steg och vill se till att ta bort delade turer. Det kommer underlätta för vårdoch omsorgsper­sonal.

Sommarjobb­sgaranti för unga. Alla i årskurs 2 på gymnasiet kommer vara garanterad­e sommarjobb. Det är en frihetsref­orm som ger unga ett första steg in på arbetsmark­naden. Garantin kommer införas nästa mandatperi­od om vi får fortsatt förtroende i Trollhätta­n.

Trollhätta­n är en fantastisk stad att vara oerhört stolta över. Målsättnin­gen är 70 000 invånare, 8 000 nya jobb och 7 000 nya bostäder till år 2030. Vår ambition är att Trollhätta­n fortsätter utvecklas till en modern och attraktiv stad där alla har rätt till bostad, där alla har ett jobb att gå till, med mer liv och rörelse i stadskärna­n och en levande landsbygd. Vi vill leverera en starkare och bättre stad att bo, arbeta och leva i. Ett Trollhätta­n för alla.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden