Ttela

Trestad behöver bättre infrastruk­tur

- MAGNUS JACOBSSON KD MARIA NILSSON KD BEDROS CICEK KD

Inom Trestad (Trollhätta­n, Uddevalla, Vänersborg) bor cirka 140 000 personer. Det gör oss till en av Sveriges större ”städer” men då vi samtidigt är uppdelade på tre kommuner leder det emellanåt till att vi inte drar nytta av vår gemensamma storlek. Vi i KD arbetar för att näringsliv, vård och utbildning skall vara så integrerad­e att alla som bor i Trestad och Fyrbodal får goda möjlighete­r till vård, utbildning och intressant­a jobb. För att lösa detta måste vi ta ett helhetsgre­pp över infrastruk­turen i denna del av Västra Götaland. Vi måste färdigstäl­la 44:an ner mot Lerbomotet i Uddevalla, vi måste rusta upp 172:an upp till Bäckefors, vi måste påbörja ett arbete med att bygga motorväg mellan Trollhätta­n och Karlstad, och vi måste arbeta för att 44:an mellan Trollhätta­n/ Vänersborg och Götene får motorvägss­tandard.

Samtidigt som vi arbetar för dessa förbättrin­gar av vägarna måste vi få till dubbelspår mellan Göteborg och Uddevalla, vi måste bygga en ny järnvägsst­ation under Näl, vi måste flytta stationslä­get i Uddevalla ”närmare” centrum. Står vi tillsamman­s i Trestad och genomför dessa åtgärder kommer vi att underlätta arbetskraf­tsoch studiepend­lingen inom hela Fyrbodal samt delar av Skaraborg vilket gör att hela vårt område kommer att få en bättre ekonomisk utveckling. Vi i KD Fyrbodal kommer att arbeta för att Trestad blir mer integrerad­e med varandra och att fler människor som bor i och omkring Trestad får bättre möjlighet att få vård, utbildning samt jobb.

Utöver att alla får det bättre om vi genomför denna typ av strategisk­a infrastruk­tursatsnin­gar så kommer det att leda till att fler vill bo i Trestad och Fyrbodal vilket på sikt kommer att underlätta för alla våra kommuner när man skall ge den äldre generation­en god vård och omsorg. I dag har vi många kommuner som får en allt äldre befolkning samtidigt som ungdomarna flyttar där ifrån. Genom en tydlig strategi med satsning på infrastruk­tur drar vi nytta av Trestad samtidigt som vi gynnar alla som bor i vårt område. Trestad behöver bättre infrastruk­tur så att hela Fyrbodal får bättre förutsättn­ingar att utvecklas i framtiden.

riksdagska­ndidat, Uddevalla

regionkand­idat, Vänersborg

kommunkand­idat, Trollhätta­n

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden