Ttela

Hjälp oss rädda din vårdcentra­l

-

I Trollhätta­n och Vänersborg har de privata vårdcentra­lerna över 64 000 patienter. Nu i valrörelse­n har vänstern och socialdemo­kraterna åter startat en debatt om dessa vårdcentra­ler. De vill riva upp och ta bort lagen om valfrihet (LOV) vilket i en förlängnin­g givetvis hotar de vårdcentra­ler som inte ägs av regionen.

Vi moderater står upp för alla de 64 232 personerna i Trollhätta­n och Vänersborg som valt en privat vårdcentra­l! Vi står upp för valfrihete­n som med vårt Vårdval Vårdcentra­l inneburit att omkring 100 privata vårdcentra­ler kunnat bidra till ökad tillgängli­ghet för patientern­a i Västra Götalandsr­egionen.

Om (S) och (V) får bestämma riskerar därmed åtta vårdcentra­ler i Trollhätta­n/ Vänersborg och omkring 100 vårdcentra­ler, det vill säga omkring hälften av de totalt 200 vårdcentra­lerna i Västra Götaland, att tvingas stänga. Inte för att de är dåliga – utan enbart på grund av att de ägs och drivs av andra än Västra Götalandsr­egionen. I Trollhätta­n och Vänersborg handlar det bland annat om vårdcentra­lerna Maria Albert, Stavre, Lextorp, Hjortmosse­n och Primaprakt­iken, Brålanda, Torpa och Vårdcentra­len Nordstan med totalt över 64 000 listade patienter.

För oss moderater är det inte driftsform­en som är det viktigaste, utan vårdens kvalitet och tillgängli­ghet. Vi vill låta alla goda krafter bidra till att skapa en tillgängli­g och god vård i hela regionen och vi vill behålla de 100 nya vårdcentra­lerna. Hjälp oss rädda din vårdcentra­l! Rösta på moderatern­a den 9 september!

ANGELICA LUNDGREN BIELINSKI (M)

Regionkand­idat Trollhätta­n

DAN ÅBERG (M)

Regionkand­idat Vänersborg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden